Aivan uskomatonta draamaa! Espanja videotarkastuksella lohkovoittoon

Espanjan pelasi Marokon kanssa 2-2-tasapelin B-lohkon päätöskamppailun jalkapallon MM-kisoissa Kaliningradissa maanantaina. Näin ollen Espanja sijoittui lohkossa ykköseksi.

Espanja oli ottelussa kahteen otteeseen tappiolla, mutta Iago Aspasin tasoitusmaali toisen jakson lisäajalla riitti sinetöimään Espanjan lohkovoiton.

Maalia ei aluksi hyväksytty, sillä Aspasin katsottiin olleen tilanteessa paitsiossa. Tilannetta tarkistettiin kuitenkin videolta ja hidastuksista näki selvästi, että Aspas ei ollut paitsiossa ja maali hyväksyttiin.

Marokko avasi maalinteon 14. minuutilla, kun Khalid Boutaib hyödynsi Andres Iniestan ja Sergio Ramosin hölmöilyn, karkasi läpi ja sijoitti pallon David de Gean jalkojen välistä maaliin.

Kuitti tuli vain viisi minuuttia myöhemmin, kun Iniesta tarjoili avopaikan Iscolle, joka laittoi pallon varmasti ylänurkkaan.

Toinen jakso oli Espanjalta vaisu ja Marokko menikin uudestaan johtoon 81. minuutilla Youssef En Nesyrin voimakkaalla puskulla.

Aspasin tasoitus oli lopulta valtava helpotus Espanjalle, sillä samaan aikaan käynnissä olleessa lohkon toisessa ottelussa Iran tuli lisäajalla pilkusta tasoihin Portugalia vastaan. Jos Portugali olisi voittanut ottelun, olisi se ollut lohkon ykkönen. Nyt lohkovoitto meni kuitenkin maalierolla Espanjalle.

Espanja kohtaa neljännesvälierissä A-lohkossa toiseksi sijoittuneen kisojen isäntämaa Venäjän.

Lue myös:

    Uusimmat