Mainos

Linus Torvaldsin raivosähköposteja julki Yhdysvalloissa – näin hän viesti alaisilleen: "Tapa itsesi, niin maailmasta tulee parempi paikka"

Linux-käyttöjärjestelmäytimen kehittäjä Linus Torvaldsin loukkaaviksi koettuja sähköposteja on julkaistu Yhdysvalloissa.

– PIDÄ V*TTU PÄÄSI KIINNI!

– Tapa itsesi, niin maailmasta tulee parempi paikka.

– Tyypit! Tämä ei ole k*llinimemiskilpailu!

Muun muassa nämä ovat sitaatteja Torvaldsin alaisilleen lähettämistä sähköposteista. Amerikkalainen aikakauslehti New Yorker julkaisi otteita sähköposteista toissa päivänä ja linkkejä muutamiin kokonaisiin sähköposteihin.

Maanantaina uutisoitiin, että Torvalds jättäytyy toistaiseksi syrjään Linuxin kehitystyöstä etsiäkseen apua aggressio-ongelmiinsa.

Torvalds on lähettänyt tuhansia sähköposteja Linux-ytimen kehittämisen parissa työskenteleville.

Käytös esillä aiemminkin

Torvalds on New Yorkerin mukaan opittu tuntemaan Linuxin ”valistuneena elinikäisenä itsevaltiaana”. Hän pitää yhä itsellään viimeisen sanan Linuxin koodauksessa.

Torvalds tutkii yhä jokaisen rivin Linux-ytimen uutta koodia, eikä ole epäröinyt antaa aggressiivista palautetta koodaajille silloin, kun ei ole syystä tai toisesta tyytyväinen koodiin.

– Olen ylpeä Linuxista ja siitä vaikutuksesta, joka sillä on ollut maailmaan. En kuitenkaan tyytyväinen kyvyttömyyteeni kommunikoida ihmisten kanssa. Tämä on koko elämäni kestänyt taistelu. Pyydän syvästi anteeksi jokaiselta, jonka tunteita olen loukannut, Torvalds kommentoi.

Torvaldsin vähintään töykeä kielenkäyttö ja ankaraksi koettu johtaminen ovat olleet tiedossa jo pitkään. Asia on kuitenkin tullut viime aikoina julkiseksi siksi, että Torvalds on nyt, toisin kuin aiemmin, vakuuttanut pyrkivänsä muuttamaan käytöstään.

– Minun täytyy pitää taukoa hankkiakseni apua käytökseni muuttamiseen sekä korjata puutteita työkaluissani ja työtavoissani, Torvalds kommentoi maanantaina.

Tähän asti Torvalds on puolustanut kielenkäyttöään ja sanonut sen auttavan Linux kehityksessä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Linus Torvalds millenium-palkinto

"Tasa-arvoinen loukkaaja"

Linuxin koodareista 90 prosenttia on miehiä. New Yorkerin mukaan mieskoodareilla on tapana jakaa Torvaldsin aggressiivinen itseluottamus.

– Hän on rakentanut ympärilleen henkilökultin, sanoo tietojenkäsittelytieteen professori Megan Squire Elonin yliopistosta.

Squire käytti tuhansia Torvaldsin sähköposteja osana tutkimusprojektia, jossa kehitettiin tiekoneohjelmaa, joka tunnistaa tekstistä loukkaavia ilmaisuja.

Squiren mukaan yli tuhat Torvaldsin lähettämää sähköpostia 21 000:sta sisälsi sanan ”p*ska. Torvalds on myös käyttänyt sanoja h*ora, äpärä tai lutka sähköposteissaan mutta ensinmainittua vähemmän.

Squire ei löytänyt todisteita siitä, että Torvaldsin vihanpurkaukset olisivat sukupuolisidonnaisia.

– Hän loukkaa kaikkia samalla tavalla, Squire sanoo New Yorkerille.

Squire ei määrittele itse itseään kaksinapaisella sukupuolijärjestelmän sisällä ja käyttää itsestään monikkomuotoista pronominia they / them.

46-vuotias, Oregonin Portlandissa vaimonsa ja lapsiensa kanssa asuva Torvalds ei aio siirtyä pysyvästi syrjään. Hän vakuutti, ettei ole loppuunpalanut ja haluaa yhä olla mukana Linuxin kehittämisessä.

– Haluan olla vielä mukana tässä projektissa, jolle olen antanut elämästäni lähes kolmekymmentä vuotta, Torvalds sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.