Mainos

Linus Torvalds astuu syrjään Linux-kehityksestä ja pyytää anteeksi käytöstään: "Hallitsemattomat hyökkäykseni ovat olleet kohtuuttomia"

Ohjelmointiguru Linus Torvalds aikoo jättäytyä väliaikaisesti pois projektista pohtiakseen omaa käytöstään. Torvaldsia on kritisoitu tiukasta johtamistyylistään.

Linuxin alkuperäinen kehittäjä ja Linux-ytimen kehitystyön johtaja Linus Torvalds astuu väliaikaisesti syrjään tehtävästään. Hän kertoo jäävänsä sivuun ”hakeakseen apua ihmisten tunteiden ymmärtämisessä ja niihin asianmukaisesti vastaamisessa”. Torvalds ilmoitti päätöksestään Linux-ytimen kehittäjien sähköpostilistalla.

Torvaldsin johtamistyyli on saanut kritiikkiä kehittäjäyhteisössä. Jos Torvalds ei ole ollut tyytyväinen kehittäjän tarjoamaan koodiin, kehittäjä on usein saanut kuulla kunniansa varsin suoraviivaisella ja töykeällä tavalla.

Toimintatapa tuntui Torvaldsista järkevältä

Torvalds on aiemmin torjunut kritiikin sillä, että hänen mielestään liika selittely ja mielipiteiden pehmentäminen johtaa tehottomaan työskentelyyn. Nyt Torvalds vaikuttaa ottaneen kritiikin tosissaan ja pyytää anteeksi aiempaa käytöstään.

– Hallitsemattomat hyökkäykseni sähköposteissa ovat olleet epäammattimaisia ja kohtuuttomia. Etenkin silloin, kun vein ne henkilökohtaiselle tasolle, Torvalds kirjoittaa.

Torvaldsin mukaan toimintapa vaikutti järkevältä, kun tavoitteena oli pelkästään parempi koodi. Nyt tilanne on muuttunut.

– Nyt tiedän, että se ei ole ollut asianmukaista ja olen siitä erittäin pahoillani.

Torvalds myöntää, että hänen käyttäytymisensä on muututtava. Hän pyytää erityisesti anteeksi niiltä, joita hänen käytöksensä on loukannut ja jotka ovat jättäytyneet pois Linux-ytimen kehityksestä kokonaan hänen käytöksensä takia.

– Minun täytyy pitää taukoa hankkiakseni apua käytökseni muuttamiseen sekä korjata puutteita työkaluissani ja työtavoissani.

Torvalds kieltää, että olisi jättäytymässä kokonaan pois projektista.

– Haluan jatkaa tätä projektia, jonka parissa olen työskennellyt jo lähes kolme vuosikymmentä.

Kritiikki Torvaldsin käytöstä kohtaan ei ole uusi asia, vaan siitä on puhuttu Linux-ytimen kehittäjien keskuudessa jo pitkään. 

Pois jääminen viimeinen pisara

Syrjään astumiseen johtanut tilanne sai alkunsa siitä, kun Torvalds yritti luistaa Linux-ytimen kehittäjien vuosittaisesta tapahtumasta ja päätti omavaltaisesti siirtää tapahtuman Vancouverista Kanadasta Skotlannin Edinburghiin lyhyellä varoitusajalla.

Torvalds siirsi tapahtumapaikkaa, koska hän oli sekoittanut päivämäärät ja päätynyt varaamaan perheloman Skotlantiin samalle ajankohdalle.

Viestissään sähköpostilistalle Torvalds myöntää, että ei varsinaisesti edes halunnut osallistua tapahtumaan ja hän olikin ehdottanut, että tapahtuma voitaisiin järjestää Kanadassa ilman hänen läsnäoloaan.

Erään tulkinnan mukaan kehittäjien tarkoituksena oli ollut puhua Torvaldsin kanssa hänen käytöksestään ja Torvaldsin yritys jättäytyä pois koko tapahtumasta oli viimeinen pisara, minkä jälkeen muu kehittäjäyhteisö ei enää sietänyt käytöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.