Mainos

Linnan juhlien legendaariset törttöilyt – äänestä pahin

Linnan juhlien vieraat osaavat usein noudattaa etikettiä niin pukeutumisen kuin käyttäytymisenkin suhteen, mutta poikkeuksiakin on vuosien varrella nähty.

MTV.fi kokosi yhteen ikimuistoisimmat mokailut Linnan juhlista. Äänestä, mikä mielestäsi on kaikkein pahin kömmähdys. Jos olemme mielestäsi unohtaneet jonkin mokan, voit kirjoittaa sen kommentti-kenttään.

Ohjaaja-näyttelijä Kari Väänänen sai vuonna 1983 ikuisen porttikiellon Linnaan silloisen puolisonsa Sanna Fransmanin kanssa. Syynä oli pariskunnan riehakas käyttäytyminen. Sittemmin porttikielto on kumottu, ja Väänänen on myöntänyt katuvansa asiaa.

Vuonna 1986 Jari Tervo herätti ihmetystä tunkiessaan Linnan juhlien kättelyjonoon, vaikka hän oli paikalla toimittajana. Presidentti Koivisto ei tiennyt tilanteesta, vaan kätteli Tervon normaalisti. Myös tästä tempusta seurasi porttikielto. Tervo kertoi myöhemmin valokuvaajan yllyttäneen häntä, ja myös kuvaaja sai porttikiellon.

Niin ikään vuonna 1986 muusikko Juice Leskinen oli vieraana Linnassa. Hän herätti pahennusta polttamalla tupakkaa Presidentinlinnan sisätiloissa. Solmionsa hän oli sitonut päänsä ympärille, ja loi samalla tietämättään suomalaisen pikkujoulutyylin klassikon.

Edesmennyt runoilija Arto Melleri heitettiin sekavan käytöksen vuoksi ulos Linnasta vuonna 1992. Myöhemmin hän kertoi polttaneensa Presidentinlinnan vessassa pilveä.

Aveciksi Linnan juhliin saa etiketin mukaan ottaa avio- tai avopuolison tai muuten vakituisen kumppanin. Tätä sääntöä rikkoi vuonna 2001 The Rasmuksen laulaja Lauri Ylönen, joka saapui Linnaan kaverinsa Siiri Nordinin kanssa.

Yksi hurjimmista pukumokista on ollut laulaja Jonna Tervomaan niin kutsuttu nännigate vuonna 2005. Tervomaa oli jättänyt rintaliivit pois ja valinnut juhliin mekon, jonka läpi hänen nänninsä näkyivät.

Avecin ei myöskään odoteta saapuvan juhliin, jos itse kutsuttu henkilö estyy tulemasta. Mr. Lordin, eli Tomi Putaansuun, vaimo Johanna Askola-Putaansuu kuitenkin edusti Linnassa yksin vuonna 2006, kun Lordi itse ei suostunut tulemaan Linnaan ilman maskia.

Vuonna 2007 Linnan juhlien tanssilattialla heilahteli kaksi korkeaa kokinhattua. Keittiömestarit olivat saapuneet keittiön puolelta tanssimaan, ja saivat tempullaan Linnan henkilökunnan närkästymään.

Samana vuonna 2007 kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen herätti kyseenalaista huomiota kättelyjonossa. Hän saapui Linnaan etiketin vastainen baskeri päässä, suuteli presidentti Halosen kättä ja näytti tämän jälkeen vielä voitonmerkkiä. 

Vuonna 2010 Kirjailija Umayya Abu-Hanna ojensi kättelyjonossa presidentti Haloselle tyttärensä kirjoittaman vihaisen kirjeen. Kirjeessä tytär oli tuohtunut siitä, ettei häntä oltu kutsuttu juhliin. Hän kirjoitti, ettei aio kutsua Halosta omiin juhliinsa.

Äänestä pahin Linnan juhlien kömmähdys

Äänestä pahin Linnan juhlien kömmähdys

 • Kari Väänäsen porttikielto

  2.52% (98 kpl)

 • Jari Tervon porttikielto toimittajana

  2.88% (112 kpl)

 • Juice Leskisen tupakointi ja kravaattitemppu

  5.21% (203 kpl)

 • Arto Mellerin sekoilu Linnassa

  9.12% (355 kpl)

 • Lauri Ylösen avec-moka

  1.34% (52 kpl)

 • Jonna Tervomaan nännikohu

  11.15% (434 kpl)

 • Lordin vaimon saapuminen yksin

  12.17% (474 kpl)

 • Keittiömestareiden tanssiminen

  5.08% (198 kpl)

 • Veltto Virtasen erikoinen kättelykäytös

  4.29% (167 kpl)

 • Umayya Abu-Hannan kirje presidentille

  43.43% (1691 kpl)

 • Jokin muu, mikä?

  2.82% (110 kpl)


Linnan juhlat 2014 suorana MTV.fissä 6.12.2014 kello 18.30–21.55.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.