Mainos

Lindtman: Hallituksella taas kaksi eri linjaa – nyt maahanmuuttajien työllistämisessä

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman pitää kiusallisena, että maahanmuuttajien kotouttamisen kannalta tärkeässä työllistämiskysymyksessä on hallituksen sisällä kaksi eri kantaa.

–  Ei ole vakuuttavaa, että hallituksen sisällä on työelämän keskeisistä periaatteista erimielisyyttä. Turvapaikanhakijoiden palkka-ale on yksi tällainen asia, joka herättää epätietoisuutta hallituksen linjasta, Lindtman sanoo tiedotteessaan.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi lehtihaastattelussa haluavansa kaikki keinot – jopa lainmuutoksia – käyttöön maahanmuuttajien työllistämiseksi. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että palkoissa joustetaan alaspäin. 

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kommentoi aihetta toteamalla ettei työllistäminen voi tapahtua suomalaisten työehtoja ja palkkoja polkemalla. Soini etsisi ratkaisuja STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan tapaan palkkatuesta ja oppisopimuskoulutuksesta.

Lindtmanin mukaan Soinin toimintaa on kuitenkin vaikea ymmärtää.

–  Palkka-ale ei ole kestävä työllisyyslääke kenenkään kohdalla. Herääkin kysymys, mistä Soinin äkkikäänteessä on kysymys. Onko Soini laajemminkin muuttamassa kantaansa palkka-aleen? Tähän saakka nähty Soinin toiminta ei ole kovin johdonmukaista, Lindtman sivaltaa.

Samaa mieltä Lindtman on sisäministeri Orpon kanssa siitä, että kotouttamiseen kannattaa panostaa.

–  On ensisijaisen tärkeää, että maahanmuuttajat oppivat suomen kielen. Sitä kautta he pääsevät parhaiten kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja kirjoittaa tiedotteessaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.