Lindström: Kilpailukykysopimus asettaa raamit uusille työllisyystoimille – tarkat keinot vielä auki

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan kilpailukykysopimus asettaa raamit työllisyystoimille.

– On ilman muuta selvää, sen vääntämisen jälkeen mikä siinä käytiin, niin kyllä sitä pitää kunnioittaa ja sen mukaan mennä, Jari Lindström sanoi STT:lle.

Hallituksen ministerityöryhmän on tarkoitus tänään käsitellä uusia työllisyystoimia, joista on tarkoitus päättää hallituksen budjettiriihessä kuun vaihteessa.

Lindström ei tässä vaiheessa ota kantaa, mitä toimia on mahdollisesti tulossa ja voidaanko esimerkiksi ansiosidonnaisen työttömyysturvaan puuttua. Hänen mukaansa tarkoitus on tehdä hyvää yhteistyötä työmarkkinaosapuolten kanssa.

– Aika moni toimista on kolmikantaa vaativaa, Lindström sanoi. 

Virkamiestyönä on valmisteltu mahdollista keinovalikoimaa uusiksi työllisyystoimiksi. Alustavia tuloksia esitellään tänään ministerityöryhmälle.

– Kun työohjeena on, että tehkää bruttolista, niin siellähän on silloin sekä ehkä helppoja, mutta sitten niitä vaikeitakin esityksiä, menemättä yksityiskohtiin. Se on meidän politiikkojen tehtävä katsoa, mitä kannattaa viedä eteenpäin, Lindström sanoi.

2:20

HS: Työryhmä ehdottaa kovia keinoja työllisyyden lisäämiseksi

Hallituksen nimittämä työryhmä ehdottaa Helsingin Sanomien tietojen mukaan kovia keinoja työllisyyden lisäämiseksi. Virkamiestyöryhmä olisi lehden tietojen mukaan päätymässä 19 keinon listaan, johon sisältyy esimerkiksi eläkeputken katkaisu vuonna 2019 sekä ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen.

Listalla olisi niin ikään työehtosopimuksen alittava palkkataso pitkäaikaistyöttömille. 

Ansiosidonnaista työttömyysturvaa olisi tarkoitus lyhentää porrastamalla sen tasoa esimerkiksi 150 päivän jälkeen. Myös kotihoidon enimmäistuen kestoa on tarkoitus esittää lyhennettäväksi. 

Listalle on tulossa myös pehmeämpiä keinoja. Niitä ovat esimerkiksi osaamisen ja työkyvyn vahvistaminen. Virkamiestyöryhmä kokoontuu vielä ensi viikolla.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja