Mainos

Sipilä puoliväliriihestä: Pääjumppa työllisyystoimista, joitakin päätöksiä kerrotaan jo kello 17

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kovinta vääntöä tänään alkaneessa puoliväliriihessä odotetaan rahasta ja työllisyystoimista. Riihen on tarkoitus olla kaksipäiväinen, ja hallitus aikoo kertoa väliaikatietoja tänään noin klo 17.

Pääministeri uskoo, että niin sanottuun kuntamiljardiin löytyy ratkaisu tänään. Kuntien tehtäviä on tarkoitus karsia miljardilla eurolla. Karsiminen eteni kuitenkin niin nihkeästi, että miljardin täytteeksi karsittavaa ryhdyttiin etsimään myös muualta julkiselta sektorilta.

Sipilä kertoi toimittajille riihen alkaessa, että ammatillisen koulutuksen uudistus käsitellään valtioneuvoston istunnossa tänään puoliltapäivin. Ylen mukaan perussuomalaiset olisi asettanut ammatillisen koulutuksen uudistamisen ehdoksi sen, että ruotsin kielen vapaaehtoisuuskokeilun laajuus tyydyttää puoluetta. Kysymykseen ruotsi-kiistan ratkaisusta Sipilä vastasi, että monista asioista on sovittu ja niistä kerrotaan iltapäivän tiedotustilaisuudessa.

Sipilän mukaan "pääjumppa" käydään työllisyyttä edistävistä toimista. Hallitus aikoo muun muassa viedä eteenpäin niin sanottua aktiivimallia, jossa tuki pienenee jos työttömän aktiivisuutta ei katsota riittäväksi. Osana pakettia on tarkoitus päättää myös niin sanottujen nollatuntisopimusten sääntelystä. Nollatuntisopimuksella työnantaja ei ole sitoutunut tarjoamaan työntekijälle lainkaan töitä, vaan työntekijä kutsutaan töihin tarvittaessa.

Raha on kiistanaiheena, koska taloudellista liikkumavaraa on Sipilän mukaan vähän ja valtiovarainmisteri Petteri Orpon (kok.) mukaan ei lainkaan. Työllisyystoimet ja syrjäytymisen estäminen vaatisivat myös rahallisia panostuksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.