Mainos

Liki kaikissa maakunnissa rekrytointiongelmat pahentuneet – Ovatko työnantajien vaatimukset liian korkeat vai onko työväen työinto heikentynyt?

3:21

Avoimia työpaikkoja on enemmän kuin koskaan, mutta työnantajat ja tekijät eivät tunnu kohtaavan. Liki jokaisessa maakunnassa kohtaanto-ongelma on pahentunut edellisestä vuodesta.

Uudellamaalla, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Kainuussa yli 40 prosenttia työnantajista kokee, että työvoiman saamisessa on vaikeuksia. Tilanteesta raportoi Työ- ja elinkeinoministeriö.

– Saatavuusongelmat ovat viime vuosina yleistyneet selvästi. Onko työnantajien vaatimukset korkealla työvoimaa kohtaan vai onko työntekijöiden halu mennä näihin tehtäviin heikentynyt? pohtii neuvotteleva virkamies Mika Tuomaala

Eniten muutosta Etelä-Savossa

Vain Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Satakunnassa työnantajien vaikeudet ovat helpottuneet tänä vuonna, mutta yhä 37 - 42 prosenttia työnantajista kokee rekrytointiongelmia. 

Etelä-Savossa neljännes työnantajista koki työvoiman saamisessa vaikeuksia vuonna 2017. Tänä vuonna jo neljä kymmenestä.  

Vaikein tilanne on Kainuussa, jossa luku on peräti 47 prosenttia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja