Liki kaikissa maakunnissa rekrytointiongelmat pahentuneet – Ovatko työnantajien vaatimukset liian korkeat vai onko työväen työinto heikentynyt?

Työpaikkoja avoinna ennätysmäärä 3:21

Avoimia työpaikkoja on enemmän kuin koskaan, mutta työnantajat ja tekijät eivät tunnu kohtaavan. Liki jokaisessa maakunnassa kohtaanto-ongelma on pahentunut edellisestä vuodesta.

Uudellamaalla, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Kainuussa yli 40 prosenttia työnantajista kokee, että työvoiman saamisessa on vaikeuksia. Tilanteesta raportoi Työ- ja elinkeinoministeriö.

– Saatavuusongelmat ovat viime vuosina yleistyneet selvästi. Onko työnantajien vaatimukset korkealla työvoimaa kohtaan vai onko työntekijöiden halu mennä näihin tehtäviin heikentynyt? pohtii neuvotteleva virkamies Mika Tuomaala

Eniten muutosta Etelä-Savossa

Vain Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Satakunnassa työnantajien vaikeudet ovat helpottuneet tänä vuonna, mutta yhä 37 - 42 prosenttia työnantajista kokee rekrytointiongelmia. 

Etelä-Savossa neljännes työnantajista koki työvoiman saamisessa vaikeuksia vuonna 2017. Tänä vuonna jo neljä kymmenestä.  

Vaikein tilanne on Kainuussa, jossa luku on peräti 47 prosenttia. 

Lue myös:

    Uusimmat