Kainuussa on valtava pula työntekijöistä – työttömyys laskenut jo 52 kuukautta putkeen: "Pahimmassa tapauksessa tuotanto siirtyy muualle"

Kainuussa työttömyys on laskenut 52 kuukautta yhtäjaksoisesti 2:08
Katso videolta uutisjuttu Kainuun työvoimapulasta.

Työttömyyden lasku on ollut pitkään Suomen nopeinta Kainuussa. Neljä ja puoli vuotta yhteen menoon jatkunut laskusuunta on johtanut samalla pahaan työvoimapulaan.

Työpaikkojen täyttö kestää keskimäärin puoli vuotta ja osa yrityksistä on joutunut siirtämään toimintojaan muualle maahan.

Työttömyys on laskenut Kainuussa nyt 52 kuukautta putkeen, kaikilla toimialoilla ja kaiken ikäisillä. Moni työnantaja on pulassa.

– Rekrytointiongelmat on tällä hetkellä valtakunnan suurimmat, työpaikkojen täyttyminen kestää, välttämättä ihan sopivaa työntekijää ei löydy. Pahimmassa tapauksessa yritykset ei pysty investoimaan tai tuotanto siirtyy muualle, Kainuun TE-toimiston johtaja Tiina Veijola kertoo.

Kainuun tyyppiset alueet kilpailevat työvoimasta nyt erittäin laajalla alueella.

– Me ei olla ainut maakunta Suomessa, jolla on nämä rekrytointiongelmat, mutta sama on myös kaikilla Pohjoismailla, Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat