Kainuussa on valtava pula työntekijöistä – työttömyys laskenut jo 52 kuukautta putkeen: "Pahimmassa tapauksessa tuotanto siirtyy muualle"

2:08
Katso videolta uutisjuttu Kainuun työvoimapulasta.

Työttömyyden lasku on ollut pitkään Suomen nopeinta Kainuussa. Neljä ja puoli vuotta yhteen menoon jatkunut laskusuunta on johtanut samalla pahaan työvoimapulaan.

Työpaikkojen täyttö kestää keskimäärin puoli vuotta ja osa yrityksistä on joutunut siirtämään toimintojaan muualle maahan.

Työttömyys on laskenut Kainuussa nyt 52 kuukautta putkeen, kaikilla toimialoilla ja kaiken ikäisillä. Moni työnantaja on pulassa.

– Rekrytointiongelmat on tällä hetkellä valtakunnan suurimmat, työpaikkojen täyttyminen kestää, välttämättä ihan sopivaa työntekijää ei löydy. Pahimmassa tapauksessa yritykset ei pysty investoimaan tai tuotanto siirtyy muualle, Kainuun TE-toimiston johtaja Tiina Veijola kertoo.

Kainuun tyyppiset alueet kilpailevat työvoimasta nyt erittäin laajalla alueella.

– Me ei olla ainut maakunta Suomessa, jolla on nämä rekrytointiongelmat, mutta sama on myös kaikilla Pohjoismailla, Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja