Mainos

Liikuttunut Kanerva: Nyt saan jälleen happea

Kansanedustaja Ilkka Kanerva oli äärimmäisen helpottunut hovioikeuden vapauttavasta päätöksestä. Helsingin hovioikeus hylkäsi Ilkka Kanervan käräjiltä saaman ehdollisen tuomion törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

– Jokainen ihminen joka toimii luottamuksen varassa on tietysti poikkeuksellisen herkässä tilanteessa. Tällaisessa tilanteessa eläminen ei ole ollut helppoa. Siitä kun saa happea takaisin, niin on jotakin, mitä nyt en osaa oikein edes verbalisoida tässä, Ilkka Kanerva toteaa MTV3 Uutisille liikuttuneena.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kanervan viime vuoden huhtikuussa törkeästä lahjuksen ottamisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta 1 vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tie on ollut pitkä, toteaa Kanerva.

– Nyt on ollut pitkä kujan juoksu tällaisen asian ympärillä, jossa itse on todellisuuspuolen tiennyt, miten se on. Se prosessi on kestänyt vuosikausia, jossa on joutunut puolustuskannalle, ja missä vain itse tietää tasan, ettei ole omassa toiminnassa ollut oikeudettomia piirteitä. Nyt tunnelin päässä on valoa, niin onhan se ihmiselle iso asia.

Lahjussyytteet liittyivät siihen, että Kanerva sai noin 50 000 euroa vaalitukea Nova-konsernilta. Käräjäoikeuden enemmistön mukaan Kanervan toiminta oli tahallista ja tuella sekä muulla vieraanvaraisuudella oli yhteys hänen toimintaan Varsinais-Suomen maakunnan liitossa. Nyt hovioikeus hylkäsi tuomion.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.