Liikuttava syy, jonka vuoksi kuningatar Elisabet rakasti hevosia ja ratsastamista niin paljon

0:53
Herttainen hetki: Kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip syöttivät banaaneja Donna-norsulle

Toimittaja paljasti, mistä kuningatar Elisabetin rakkaus hevosia ja hevosurheilua kohtaan kumpusi.

Kuningatar Elisabet tunnettiin intohimostaan ​​sekä hevosia että hevosurheilua kohtaan. Edesmennyt monarkki rakasti kyseisiä eläimiä ja lajia niin paljon, että hänellä kerrotaan olleen jopa 100 hevosta.

Mutta mistä kuningattaren suuri rakkaus hevosia ja hevosurheilua kohtaan oikein johtui? Toimittaja Clare Balding kertoi BBC:n lähetyksessä, että taustalla on liikuttava syy.

Baldingin mukaan kuningatar nautti ratsastuskilpailuista niin paljon, koska tuolloin kaikkien katseet ja huomio eivät vaihteeksi olleet monarkissa itsessään ja hän sai hetken hengähdystauon valokeilasta.

Balding vertasi ratsastuskisojen kuningattarelle tarjoamaa hetken hengähdystaukoa ihmisten katseista vuonna 2012 Lontoon olympialaisten avajaisissa esitettyyn sketsiin. Avajaisseremoniassa esitetyllä videolla näyttelijä Daniel Craigin esittämä agentti James Bond saapui noutamaan kuningatarta Buckinghamin palatsista.

Sketsissä näkyivät muutamaan otteeseen myös kuningattaren rakkaat corgi-koirat. Baldingin mukaan kuningatar rakasti sitä, että huomio oli tällöin hänen koirissaan eikä hänessä.

Elisabetin rakkaus hevosia kohtaan syttyi jo lapsena. Hän kävi elämänsä ensimmäisellä ratsastustunnilla ollessaan vain 3-vuotias, ja sai ensimmäisen oman hevosensa isoisältään kuningas Yrjöltä täyttäessään 4 vuotta.

Kuningatar tunnettiin menestyneenä hevoskasvattajana, ja hän lopetti ratsastamisen vasta yhdeksänkymppisenä.

Lähde: Hello!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja