Mainos

Liikuttava hetki: Värisokea taiteilija näkee maailman väreissä ensimmäistä kertaa

Yhdysvaltalaismies koki todellisen yllätyksen syntymäpäivänään, kun pääsi näkemään maailman väreissä ensimmäistä kertaa elämässään.

Nykyteknologialla pystytään jo mullistamaan monen ihmisen elämä. Yhdysvaltalainen Craig Greco on värisokea, mikä tarkoittaa, että vihreä ja punainen näyttäytyvät hänelle keltaisen ja ruskean eri sävyissä. 

Yhdysvaltalaisyrityksen kehittämät Enchroma-lasit muokkaavat värisokean näköä niin, että maailma näyttääkin hetkessä kaikki värinsä.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Instagram-tililleen myöhemmin videon unohtumattomasta syntymäpäivälahjastaan, ja sen aiheuttamasta reaktiosta ladannut Craig kertoi Mirror-lehdelle arvanneensa heti, mitä lahjapakkaus sisälsi.

– Rehellisesti sanottuna en ole koskaan tuntenut näin voimakasta ilon tunnetta, sanoi Craig asetettuaan lasit nenälleen.

Miehen reaktio on vilpittömän onnellinen. Hän kuvaili ensikokemustaan kaikkien värien kyllästämästä maailmasta häkellyttäväksi. Taiteilijamiehelle värien hahmottaminen on aina tuottanut haasteita hänen työssään.

– Auringonlaskut ovat upeita, lasten siniset silmät ja vehreät puut ovat jostain aivan toisesta maailmasta. Näen maailman viimein niin kuin se on tarkoitettu nähtäväksi, ja se näyttää upealta.

Lähde: Mirror, Instagram

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.