Kuopiolainen Sampsa pelasti lapsen 4-asteisesta koskesta Oulussa: "Tein niin kuin jokainen olisi tehnyt siinä tilanteessa"

7:10
Katso myös video: MTV Uutiset Live haastatteli marraskuussa tasavallan presidentin myöntämällä hengenpelastusmitalilla palkittua Taruannaa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos palkitsi kuopiolaisen Sampsa Niskasen Uroteko-palkinnolla torstaina.

Palkinto myönnettiin Niskasen pelastettua veden varaan joutuneen lapsen 22. syyskuuta 2021. Pelastuslaitos tiedotti asiasta myös Facebookissa.

Teksti jatkuu. Jos päivitys ei näy alla, voit katsoa sen tästä linkistä

Onnettomuus tapahtui Kiiminkijoen Koitelinkoskella Oulussa, kun 10-vuotias lapsi liukastui ja joutui veteen. 

– Makkaranpaiston äärellä oltiin, kun lapsi putosi veteen. Tein, niin kuin jokainen olisi tehnyt siinä tilanteessa, Niskanen kertoo MTV Uutisille. 

Niskanen tavoitti lapsen ja molemmat kulkivat virran mukana vähän aikaa. Lopulta Niskanen sai pelastettua molemmat koskessa olleen kiven taakse.

– Kun päästiin suojaan ja tiesi, että apua on tulossa, oli levollinen ja hyvä olo. Juteltiin lapsen kanssa, että mitä tehdään myöhemmin, kun päästään pois. Koitettiin ajatella muita asioita, Niskanen kertoo.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan Kiiminkijoessa oli voimakas virtaus ja vesi oli noin 4-asteista onnettomuuden aikaan.

Tilanne olisi tiedotteen mukaan voinut päättyä lapsen menehtymiseen ilman Niskasen toimintaa.

Niskanen kertoo viettäneensä päivää rauhallisesti.

– Pidettiin kahvihetki tädin luona, hän kertoo. 

Niskaselle luovutettiin samassa yhteydessä Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton, järjestyksessään 500. myönnetty hengenpelastusmitali. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja