Mainos

Liikunnallisuus periytyy: Raskauden aikana liikkuvat äidit saavat liikunnallisia lapsia

Lapsi tapaa periä eri piirteitä vanhemmiltaan. Tuore tutkimus kertoo, että myös liikunnallisuus periytyy äidiltä lapsilleen.

Teksasilaisen yliopiston tutkimus paljastaa, että odottavan äidin liikunnallisuus periytyy lapselle. Johtopäätös tehtiin lukuisten hiirillä tehtyjen tutkimusten perusteella.

Tutkimuksissa poikasia odottavat hiiret jaettiin kahteen ryhmään: toiset saivat häkkiinsä juoksupyörän, ja toisten juoksupyörä lukittiin. Syntyneiden poikasten syömistä, kokoa, energiankulutusta sekä juoksupyörässä käytettyä aikaa mitattiin poikasten ollessa eri ikäisiä.

Poikasten, joiden emo käytti juoksupyörää raskausaikana, todettiin syntyvän keskimäärin suurempina kuin liikkumattomien emojen. Poikasten välillä ei kuitenkaan niiden kasvaessa havaittu enää myöhemmin kokoeroja.

Kuten tutkijat ennustivatkin, enemmän liikkuneiden emojen poikasista tuli aktiivisempia. Myös jälkeläisten rasvanpoltto todettiin myöhemmällä iällä tehokkaammaksi.

Lähes vuoden ikäiset, aktiivisten emojen jälkeläiset polttivat myös huomattavasti enemmän rasvaa kuin verrokkiryhmänsä, kun hiiret saivat kuntoilla vapaasti kolmen viikon ajan.

FASEB Journal -lehdessä julkaistu tutkimus on ensimmäinen raskauden aikaisen liikunnan ja jälkeläisten myöhemmän liikunnallisuuden välisiä suhteita selvittänyt tutkimus. Tutkijat uskovat, että tulokset ovat merkittäviä maailman väestön alati yleistyvää ylipainoa ja ihmisten liikkumattomuutta vastaan taistellessa.

Muista myös raskausajan tärkeä treeni lantionpohjalihaksille – katso ohjeet videolta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.