Mainos

Liikemiesten laiton suurbisnes paljastui – kasvuhormoneita yritykselle, kannabista varastossa ja kauppaa netin kautta

Kahta pirkanmaalaista miestä epäillään törkeistä doping- ja huumausainerikoksista. Tulli kertoo paljastaneensa laajamittaisen dopingaineiden maahantuonnin sekä kannabiksen kasvatuksen. Lisäksi miesten hallusta löydettiin kokaiinia ja metamfetamiinia.

Miesten käytössä olleista varastotiloista ja asunnoilta takavarikoitiin arviolta 100 000 euron arvosta doping- ja huumausaineita. Tullin esitutkinnan mukaan miehet ovat salakuljettaneet maahan suuria määriä nestemäisiä ja tablettimuotoisia dopingaineita.

Aineet tuotiin pääosin Kiinasta ja Latviasta postitse ja kuriirilähetyksinä. Miesten epäillään käyttäneen virolaista metallikauppaa harjoittavaa yritystään useita kertoja dopinglähetysten vastaanottajana, minkä lisäksi Tulli sai kiinni tekaistun yrityksen osoitteeseen Kiinasta tilatun kasvuhormonilähetyksen.

Takavarikoidut dopingaineet olisivat Tullin mukaan riittäneet yli 300 käyttöjaksoksi. Toisen henkilön epäillään välittäneen aineita eteenpäin, mutta tutkinta on tämän osalta vielä kesken.

0:24

Tullin kuvia takavarikoiduista aineista.

Varastosta kannabispuska poikineen

Tutkinnan edetessä paljastui myös liikemiesten harjoittama huumekauppa, kun näiden vuokraamista varastotiloista paljastui 119 eri kasvuvaiheessa ollutta kannabiskasvia. Kasvit kasvoivat kasvatusteltoissa sekä kontiin rakennetussa viljelytilassa. Tulli arvioi, että kasveista olisi saatu myyntiin kolme kiloa kannabiksen kukintoa.

Kuivattua kannabiskukintoa takavarikoitiin hieman alle puoli kiloa, minkä lisäksi Tulli uskoo kannabiskukintoa myydyn salatussa Tor-verkossa 1,25 kiloa.

Varastotiloista takavarikoitiin lisäksi 150 grammaa kokaiinia ja yli 40 grammaa metamfetamiinia.

Tullin mukaan aineiden yhteenlaskettu katukauppa-arvo on arviolta 100 000 euroa.

Vangitut miehet on vapautettu esitutkinnan valmistumisen ajaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.