Mainos

Dopingtehdas savolaisessa kerrostaloasunnossa – Tulli paljasti laajamittaisen salakuljetuksen

Tulli kertoo paljastaneensa tapauksen, jossa doping- ja lääkeaineita maahantuontiin, valmistettiin ja levitettiin laajamittaisesti ympäri maata.

Kahden Pohjois-Savossa asuvan henkilön epäillään maahantuoneen, levittäneen ja valmistaneen doping-aineita yli 360 000 euron arvosta viime vuoden elokuusta alkaen.

Epäillyt hankkivat raaka-aineita ja valmiita aineita Kiinasta ja Saksasta postin kautta. Dopingaineita he levittivät ympäri Suomea Tor-verkon Silkkitie-kauppapaikan kautta. Tor-verkossa ostaja ja myyjä pystyvät toimimaan anonyymisti. Esitutkinnassa ostajia on tunnistettu satoja.

Dopingtehdas kerrostaloasunnossa

Dopingaineiden valmistaminen tapahtui pääasiallisesti Pohjois-Savossa sijaitsevassa asunnossa, jossa yksi pääepäillyistä asui. Asunto toimi myös aineiden varastona.

Esitutkinnassa tulli takavarikoi asunnosta suuren määrän dopingin valmistamisessa käytettyä välineistöä: muun muassa 9 litraa teollisuudessa käytettävää polyetyleeniglykolia, 39 litraa alkoholeja, yli 1100 kappaletta 10 millilitran lasiampulleja ja yli 400 kappaletta 30 millilitran muovipulloja.

Dopingaineiden lisäksi epäillyt ovat kaupanneet myös erektiohäiriö- ja naisten rintasyöpään liittyvissä hormonihoidoissa käytettäviä lääkeaineita, joita voidaan käyttää estrogeenin tuotannon vähentämiseen.

Tullin esitutkinta on valmistunut törkeän dopingrikoskokonaisuuden ja usean salakuljetuksen osalta. Niiden käsittely on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.