Liian pieni fontti ja suppea turvallisuusohje olivat liikaa: Ranskaa puhuva pariskunta haastoi Air Canadan oikeuteen – yhtiö joutui maksamaan muhkeat korvaukset

Kanadalainen lentoyhtiö joutuu maksamaan lähes 15 000 euroa ranskaa puhuvalle pariskunnalle Kanadan kielilain rikkomisesta, kertoo BBC.

Ranskaa äidinkielenään puhuva pariskunta teki Air Canadasta valituksen lennon puutteellisen ranskankielisen informaation vuoksi. 

Pariskunnan valituksen mukaan kotimaan lennolla englanninkielinen, nauhalta soitettava turvallisuusohje oli yksityiskohtaisempi kuin ranskankielinen.

Lisäksi osa koneen sisällä olleista kylteistä oli kirjoitettu englanniksi suuremmalla fontilla kuin ranskaksi ja turvavyöstä ranskankielinen teksti puuttui kokonaan.

Lentoyhtiön näkemyksen mukaan pariskunta tulkitsi Kanadan kielilakia liian kirjaimellisesti. Kanada on kaksikielinen maa, jonka viralliset kielet ovat ranska ja englanti. Lentoyhtiö myös lupasi vaihtaa koneen kyltit.

Lentoyhtö tuomittiin korvauksiin

Oikeudessa tapaus ratkaistiin pariskunnan hyväksi. Air Canada määrättiin maksamaan heille 21 000 kanadan dollarin (14 270 euroa) suuruisen summan ja pyytämään anteeksi.

Toronto Sunin mukaan pariskunta on kannellut Air Canadan toiminnasta myös aiemmin. 

Vuonna 2014 Korkein oikeus ei antanut pariskunnalle lupaa valittaa virheellisestä juomatilauksesta. Tuolloin lentoemäntä oli tuonut 7-Upia tilanneelle pariskunnalle Spriten.

Lue myös:

    Uusimmat