Lifecoach neuvoo: Miten kiireiselle perheenäidille järjestyy lisää aikaa ja energiaa?

30-vuotias perheenäiti Niina toivoo elämäänsä enemmän aikaa ja energiaa. Pyysimme apuun lifecoach Maaretta Tukiaisen.

30-vuotias perheenäiti Niina elää kiireistä elämää: raskaus verottaa jaksamista ja lapsiperheen elämä on täynnä touhua. Toiveena olisi saada lisää energiaa, aikaa itselle ja mahdollisuutta rentoutumiseen.

Pyysimme apuun Vojo Wellbeing Oy:n lifecoach Maaretta Tukiaista. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, että normaalisti lifecoach ei ensisijaisesti neuvo asiakkaitaan, vaan valmennus perustuu vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa. Siksi paras hyöty saadaan tapaamalla kasvokkain.

Lifecoachin neuvot – näin Niina voi toteuttaa toivomansa asiat!

Arkesi pyörii pienen lapsesi, työn ja kodin ympärillä. Lisäksi raskaus tuo lisähaastetta jaksamiseen. Tuot esille, että elinvoima on vähissä ja aikaa itsellesi ei juuri ole, koska koet että sinun pitäisi olla koko ajan perheen kanssa.

Mieti, kenen mielestä asia on näin? Voitko olla aivan varma, että se on 100%:sti näin? Vai voisiko kyseessä olla uskomus? Meillä on taipumusta pitää totena huomattava määrä ajatuksia, jotka tarkemmin tarkasteltuna eivät ole totta. Näitä kutsutaan uskomuksiksi. Osa uskomuksista on elämänhallinnan kannalta myönteisiä, osa kielteisiä. Pohdi, onko ajatus ”minun pitää pyhittää kaikki aika perheelleni” totta ja palveleeko se sinua? Jos ei, millaisella itseäsi rakentavammalla ajatuksella voisit sen korvata?

Myös ravinnon ja energiatason välinen yhteys tulee esille, kun kuvailet syömistottumuksiasi. Pohdi, miksi syöt ”jämiä” tai einesruokaa? Etkö ole laadukkaan ja energisoivan ruuan arvoinen? Voisitteko suunnitella viikon ruuat yhdessä miehen kanssa etukäteen ja käydä kaupassa vain muutaman kerran viikon aikana? Tällöin kaupassa ei tarvitsisi käydä joka päivä töiden jälkeen ja voisitte laittaa terveellistä ja helppoa kotiruokaa joko vuoropäivinä tai yhdessä.

Päiväkirjastasi tulee selkeästi esille, että mielialasi piristyi heti, kun kävit uimassa ystävien kanssa ja sait tuulettaa viikonloppuna ajatuksiasi kyläilemässä ja yöpyä hotellissa. Pohdi, voisiko arjessanne olla tämänkaltaisia henkireikiä jatkossa säännöllisemmin? Mitä muutoksia se edellyttäisi, että saisit joka viikko omaa aikaa? Minkä tekemisestä saat itsellesi energiaa ja voimaa?

Voit tehdä mielikuvamatkan lapsuuteen. Pistä silmät kiinni ja hengitä syvään. Millaisista asioista silloin pidit? Mikä toi sinulle iloa? Kirjoita havaintosi ylös. Päätä tämän jälkeen, mitä ”unohdettua” mukavaa asiaa voisit seuraavalla viikolla tehdä. Sovi sitten treffit itsesi kanssa ja pyydä miestä hoitamaan lasta sillä aikaa. Käy treffeillä ja pohdi, miltä yksin oleminen sinusta tuntui. Oivalsitko uusia asioita? Saitko ideoita siihen, mitä muuta haluaisit tehdä?

Julia Cameronin kirjasta Tie luovuuteen löydät erilaisia tehtäviä, joiden avulla voit etsiä elämääsi lisää energian lähteitä. Sanna Ehdinin kirjasta Enemmän energiaa löydät myös paljon tietoa ja vinkkejä siihen, miten voit lisätä elinvoimaasi oikeilla valinnoilla.

Voit myös ladata tueksesi applikaation, jonka avulla pystyt seuraamaan energiatasosi vaihteluita, esimerkiksi Juice voisi olla sinulle sopiva.

Lifecoachin neuvot -teksti: Maaretta Tukiainen, Vojo Wellbeing Oy

Koti-osion toimituksen työryhmä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja