Lievennä stressiä ja paranna ihoasi – tämä aine on pelastus

Vesi on ihmeitä tekevä aine, joka virkistää sekä sisäisesti, että ulkoisesti.

Vedestä nauttiminen on tärkeää sekä ulkoisesti, että sisäisesti. Puhtaasta vedestä voi myös olla kiitollinen; suomalaisten rakastamat kirkas järvivesi ja puhdas kraanavesi eivät ole itsestäänselvyyksiä läheskään kaikkialla maailmassa. Nauti siis vedestä ja sen tarjoamista rentoutuskeinoista.

Veden juominen eheyttää

Veden juomiselle on useita hyviä syitä: Se virkistää, edesauttaa aivojen toimintaa, ylläpitää energiatasoamme ja säätelee kehon lämpötilaa. Se auttaa ruoansulatuksessa ja yleisesti pitää kehon terveenä. Mutta onko vedellä vaikutusta ihon hyvinvointiin? Veden terveysvaikutuksista ulkonäköön ei ole saatu pitäviä tuloksia. Veden puutteen ja nestetasapainon horjumisen on kuitenkin todettu vaikuttavan ihon kuivuuteen ja ryppyisyyteen. Veden riittävä nauttiminen voi vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja puhtauteen.

Myös ruoansulatuksemme tarvitsee vettä, sillä juomamme vesi kuljettaa ravintoaineita ja poistaa kuonaa. Veden tiedetään myös edistävän aineenvaihduntaa ja auttavan oloa tuntumaan täydeltä. Vesi lisää myös energiaa. Jos olosi on luhistunut tai väsynyt, veden nauttiminen auttaa virkistymään. Sisäinen kuivuminen taas tekee olon väsyneeksi.

Hyvinvointia vedestä ulkoisesti

Vesi rentouttaa myös ulkoisesti. Tiedämme, että lämpimästä kylvyssä tai suihkussa tulee rentoutunut ja mukava mieli. Vedessä oleskelu voi auttaa apeaan tai myös ylikierroksilla käyvään mieleen.

Iho on suurin elimemme ja se heijastaa yleistä terveydentilaamme. Ihon kautta voi vaikuttaa myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sillä iho välittää rentoutumistunnetta myös sisäänpäin. Vedessä rentoutuessamme iho aistii veden virtauksen, sen lämmön ja mielihyvän. Kun veteen yhdistää vielä rennon liikunnan, tunne syvenee.

Kokeile avantouintia, vesivoimistelua, vesijuoksua, ohjattua luonto- tai kuutamouintia. Anna veden kosketuksen tuoda täysivaltainen hyvinvointi ihollesi.

Muista kosteuttaa iho pian vedessä olon ja suihkun jälkeen. Iho on tällöin vielä huokoinen ja altis tuotteille, joten voide imeytyy iholle helpommin.

Muista päivittäiset vesivinkit

– Kanna vesipulloa mukanasi
– Pidä vesilasi työpöydälläsi ja myös vuoteesi vierellä nukkumaan mennessä.
– Vaihda limu, mehu tai kahvikuppi vesilasilliseen päivän aikana. Juo pieniä määriä vettä päivän aikana.
– Vaihda kaloreilla täytetyt juoman ja välipalat veteen. Juo lasi vettä ennen ateriaa, jotta täytyt helpommin.

Suositeltavat määrät

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan yleisen suosituksen mukaan päivittäin on tarpeellista juoda nesteitä 1–1,5 litraa. Nesteeksi suositellaan mieluiten vettä. Määrä riittää lähes kaikille ikäryhmille imettäviä äitejä lukuun ottamatta normaalitilanteessa.

Erityistilanteissa, joita on esimerkiksi kuume tai kuumuus, nesteen tarve voi lisääntyä.

Juomisessa, kuten aterioinnissakin, on hyvä pitää säännöllinen päivittäinen rytmi. Sokeria tai happoja sisältävät juomat on parasta nauttia aterioiden yhteydessä. Tällöin käyttötiheys pysyy kohtuullisena. Aterioiden ja välipalojen välillä suositeltavia juomia ovat vesi, maustamaton kivennäisvesi, kahvi ja tee ilman sokeria.

Liika veden juonti voi kuitenkin myös olla pahasta. Lue lisää: Voiko veden juonti olla vaarallista?

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat