Lieksan riistayhdistys lopettaa poliisin avustamisen – metsästäjät pelkäävät susien tappavan koiriaan

Lieksan riistanhoitoyhdistys irtisanoi Itä-Suomen poliisin kanssa solmimansa sopimuksen suurristavirka-avusta (SRVA). Syynä on huoli susikannan kasvamisesta. Itä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Suurriistavirka-apu on riistanhoitoyhdistysten vapaaehtoisorganisaatio, joka välittää poliisille apua esimerkiksi kolareissa loukkaantuneiden eläinten jäljestämiseen ja asuinalueille eksyneiden suurpetojen karkottamiseen.

Lieksalaiset purkivat sopimuksen, sillä riistanhoitoyhdistyksen mukaan vahvan susikannan vuoksi alueella ei voi harjoittaa tai käyttää koiria SRVA-tehtävissä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa todetaan, että riski koiran menettämiselle harjoituksessa tai SRVA-tehtävän aikana on kasvanut merkittävästi.

SRVA-sopimuksessa on kolmen kuukauden irtisanomisaika. 

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan vuosina 2010-2016 susien aiheuttamia koiravahinkoja on korvattu vuosittain joitain kymmeniä.

Viime vuonna susi loukkasi tai tappoi ainakin 36 koiraa. Vuonna 2015 korvattuja koiravahinkoja kirjattiin puolestaan 50.

Huomattavasti koiravahinkoja enemmän sudet ovat aiheuttaneet porovahinkoja, joita kirjattiin viime vuonna ainakin 483 ja vuonna 2015 noin sata enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja