Mainos

Liekit nielivät riihimäkeläisen perheen viiden lapsen vaatteet – seudun asukkaat riensivät apuun: "Isommille pojille kaivataan vielä"

Riihimäellä saatiin tällä viikolla hieno esimerkki sosiaalisen median sekä yhteisöllisyyden voimasta, kun lapsiperheen omakotitalon yläkerta tuhoutui pahasti tulipalossa tiistaina.

Samalla liekit nielivät käytännössä kaikki viisilapsisen perheen lastenvaatteet. Perheen äidin sisar Henna Rintala kertoi tilanteesta Facebookissa toimivassa Riihimäki-ryhmässä, minkä jälkeen ihmiset alkoivat heti kerätä vaateapua perheen lapsille.

Rintala on myös vastannut pitkälti lahjoitusten vastaanottamisesta sekä noutamisesta.

– Ihmiset ovat olleet tosi aktiivisia auttamaan. Mukana on ollut tuttuja ja ihan tuntemattomiakin. Lähikunnistakin on haettu vaatteita ja tuotu tänne, Rintala kertoo MTV Uutisille.

Hänen mukaansa Riihimäki-ryhmä on yleensäkin hyvin aktiivinen keskustelupaikka alueen asukkaille.

Rintala kertoo kuitenkin yllättyneensä lahjoitusten silkasta määrästä. Myös perhe on ollut hänen mukaansa hyvin kiitollinen saamastaan avusta.

Auttamisryntäyksen vuoksi suuri osa lasten tarvitsemista vaatteista on jo kasassa, mutta tilaa olisi vielä joillekin lisälahjoituksille.

– Nuorimmalle tytölle on tullut todella paljon, mutta isommille pojille kaivataan vielä.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Aamupostin mukaan perheen lapset ovat 3-vuotias tyttö sekä 10-, 12-, 16- ja 17-vuotiaat pojat.

Myös tulipalopaikalta kuvia ottanut Eero Auvinen on aktiivinen Riihimäki Ryhmässä. Myös hän yllättyi seudun ihmisten suuresta auttamisenhalusta.

– Tosi hieno juttu. Näinhän se menee, että toisia autetaan, kun tällainen ikävä asia tapahtuu, hän toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.