Kuopiolainen Kiia, 17, halusi lahjoittaa ruokaa vähävaraisille: Tempaus ihastutti somessa, mutta nuoren opiskelijan hyväsydämisyyttä yritettiin jopa käyttää hyväksi

Kuopiolainen kokkiopiskelija Kiia Sihvonen, 17, ei koronatilanteen vuoksi löytänyt sopivaa työharjoittelupaikkaa kotiseudultaan. Sopiva harjoittelupaikka löytyi toiselta paikkakunnalta, mutta mitä tehdä kotona oleville ruuille, joita ei viitsisi heittää roskiinkaan?

Avuksi tuli sosiaalinen media, jonne Kiia laittoi ilmoituksen ja kertoi antavansa kotinsa ruokatarpeet niitä eniten tarvitsevalle.

– Siellä oli esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, juureksia, erilaisia leivänpäällisiä, kahvia, kananmunia, Kiia luettelee.

Ilmoitus sai riemukkaan vastaanoton ja keräsi lähes 2 000 tykkäystä ja 130 kommenttia. Omien yksityisasetusten vuoksi Kiialle ei voinut suoraan laittaa viestiä, joten halukkaiden piti kommentoida ilmoituksen alle.

– Se saattoi tietysti olla joillekin kynnys olla ottamatta yhteyttä. Otin itse yhteyttä muutamaan henkilöön ja lopulta ruuille löytyi sopivat saajat. Ruoat menivät vähävaraiselle lapsiperheelle, ja olen tosi iloinen, että sain helpotettua perheen taloudellista elämäntilannetta edes vähän.

Hyväsydämisyyttä yritettiin käyttää myös hyödyksi. Kiian mukaan häneen otti yhteyttä nainen, joka ei tosiasiassa olisi ollutkaan niin suuressa avuntarpeessa kuin väitti. 

– Naisen tuttava oli minuun yhteydessä ja kertoi, ettei hänen tilanteensa ollut niin huono kuin hän väitti. En oikein tiennyt kumpaa uskoisin, joten olin sitten yhteydessä jonossa seuraavan olleeseen henkilöön.  

Kiia kertoo, että halusi laittaa hyvän kiertämään, koska myös hänen perhettään on autettu tukalina hetkinä. Samalla hän sai vältettyä myös ruokahävikkiä.

– ­Lapsiperheen äiti oli tosi kiitollinen ja helpottunut. Myöhemmin sain häneltä kiitosviestin sydämien kera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja