Mainos

Libanonissa käytiin parlamenttivaalien tärkeä kolmas kierros

Libanonin parlamenttivaalit ovat ensimmäiset 33 vuoteen, jolloin maassa ei ole Syyrian joukkoja. Äänestysvilkkaudesta ei vielä ole saatu tietoja.

Libanonissa järjestettiin tänään parlamenttivaalien kolmas kierros, joka saattaa olla ratkaiseva parlamentin voimasuhteiden kannalta. Vaaliuurnille kerääntyivät Keski- ja Itä-Libanonin pääosin syyrialaisvastaiset asukkaat. Kaikkiaan vaalit järjestetään Libanonissa neljänä viikonloppuna.

Osallistumisprosentti ei ollut vielä selvillä, kun vaalihuoneistot sulkeutuivat iltakuudelta Suomen aikaan. Kolmea tuntia aikaisemmin maan pääministeri Najib Miqati kertoi senhetkisen äänestysprosentin vaihdelleen 20:stä 50:een vaalipiiristä riippuen.

Etukäteen arvioitiin kovimman taiston käytävän keskeisessä Baabda Aleyn vaalipiirissä kristityn johtajan Michel Aounin ja hänen liittolaistensa sekä druusijohtaja Walid Jumblattin johtaman koalition välillä. Byblos-Kerswanin alueella Aounin vastassa on toinen kristittyjen koalitio.

Yhteensä 1,25 miljoonalla ihmisellä on äänioikeus Libanonin vuoristoalueilla ja itäisessä Bekaan laaksossa, ja he valitsevat lähes puolet parlamenttiedustajista. Kolmannen kierroksen tulokset varmistuvat tiistaina.

Kaksi viikkoa sitten pidetyissä pääkaupunki Beirutin vaaleissa voiton otti odotetusti murhatun ex-pääministeri Rafik Haririn pojan Saad Haririn Tulevaisuus-vaaliliitto. Viikko sitten Etelä-Libanonissa voiton veivät Syyrian vaikutusvaltaiset liittolaiset, Amal- ja Hizbollah-liikkeet.

Libanonin vaalit ovat ensimmäiset 33 vuoteen, jolloin maassa ei ole Syyrian joukkoja. Syyrialaisvastaisten ryhmittymien uskotaan olevan vahvoilla, mutta myös Hizbollahille ja muille Syyrian liittolaisille odotetaan vahvaa edustusta parlamenttiin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.