Mainos

Libanonin hallituksen shiiaministerit erosivat

Ministerierot eivät vielä kaada hallitusta, mutta sysäävät sen sisäiseen kaaokseen.

Libanonin poliittinen kriisi on syventynyt, kun hallituksen viisi shiiaministeriä ilmoittivat erostaan. Viisikon jäsenet kuuluvat Hizbollahiin ja sen liittolaisryhmään Amaliin.

Ministerien ero ei tullut yllätyksenä sen jälkeen kun syyrialaismielisten Hizbollahin ja Amalin neuvottelut hallituksen muiden puolueiden kanssa katkesivat tuloksettomina aikaisemmin päivällä. Neuvotteluja oli käyty viikon ajan.

Ministerierot eivät vielä kaada hallitusta, mutta sysäävät sen sisäiseen kaaokseen. Ilman shiiaministerien tukea länsimielisen pääministerin Fuad Sinioran on erittäin vaikea saada päätöksiä tehdyksi.

Ministerien korvaaminen toisilla olisi äärimmäisen vaikeaa, koska suurin osa shiiapoliitikoista kuuluu joko Hizbollahiin tai Amaliin. Lain mukaan hallituksen tulee koostua puoliksi kristityistä ja puoliksi muslimeista.

Hizbollah on aiemmin uhannut järjestää jättimielenosoituksia maassa, mikäli hallitukseen ei marraskuun puoliväliin mennessä valita lisää Hizbollahin tai sen liittolaisten jäseniä.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.