Mainos

Li Andersson suomii hallitusta – hyvin suppea käsitys veroparatiisitalouden ongelmasta

Vasemmistoliiton puheenjohtajakisaan eilen lähtenyt kansanedustaja Li Andersson suomii Huomenta Suomen Enbuske360-ohjelmassa hallituksen halua suitsia veronkiertoa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Hänen mukaansa yritysten ja yksityisten ihmisten veronkierto osinkojen ja holding-yhtiöiden kautta näyttäytyy luvallisena toimintana, koska hallitus ei ole erikseen kieltänyt sitä lailla.

– Valtiovarainministeri Stubb on sanonut, että hän pitää ainoana ongelmana sellaista veronkiertoa, joka rikkoo nykyisiä lakeja. Jos meidän maan hallituksen käsitys verosuunnittelusta ja harmaasta taloudesta on se, että kaikki mikä tällä hetkellä on laissa sallittua, eli kaikki Carunan veronkierrot ynnä muut sellaiset, on täysin ok, niin heillä on hyvin suppea käsitys siitä mikä tässä veroparatiisitaloudessa on ongelma.

– Meillä on Suomessa poliitikkojakin, jotka ovat harrastaneet tulojen muuntamista.

Anderssonin mukaan hallitus on lisäksi tehnyt kovia arvovalintoja verotuksessa.

Li Andersson otti kantaa myös nykyiseen työympäristöön Suomessa. Hänen mukaansa näyttää siltä, että yhtiöissä katsotaan vain lyhyelle aikavälille sen sijaan että toimintaa kehitettäisiin pitkäjänteisesti. Katso video tästä keskustelusta alta:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.