Pääministeri Sipilä tuohtui veronkiertovihjailusta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tuohtui eduskunnan kyselytunnilla, kun kansanedustaja Li Andersson (vas.) epäsuorasti vihjaili Sipilän välttelevän veroja.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson totesi niin kutsuttujen vakuutuskuorien olevan suurituloisten verosuunnittelua, koska ne mahdollistavat omaisuuden piilottamisen ja osinkojen saamisen verottomana.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että pääministeri Sipilä on sijoittanut yritysmyynneistä saamiaan varoja vakuutuksiin, joiden tuottoa verotetaan vasta sitten, kun se lunastetaan.

– Pääministeri, aiotteko ryhtyä toimenpiteisiin näiden vakuutuskuorien avaamiseksi, jotta myöskin te itse osallistuisitte hyvinvointivaltion rahoittamiseen, kysyi Andersson.

Provosoiva kysymys sai pääministerin lievästi tuohtumaan.

– Se, että tässä vihjaillaan, että olisin henkilökohtaisesti jotenkin kiertämässä veroja, se on loukkaavaa, sanoi Sipilä.

Sipilä sanoi, että hänelle on yrityskauppojen yhteydessä kyllä ehdotettu kauppojen tekemistä esimerkiksi Luxemburgin kautta.

– Olen aina vastannut, että haluan maksaa Suomeen veroni, koska olen täällä saanut opiskella ja kasvaa. Tämä on turvallinen maa ja haluan myöskin omalla veronmaksukäyttäytymiselläni olla esimerkkinä, jatkoi Sipilä.

Sipilä muistutti, että esimerkiksi metsän kasvusta maksetaan vero silloin, kun tuotto realisoituu. On myös vakuutusssäästöjä, joiden tuotto realisoituun silloin, kun tuotto nostetaan. Myös yritysomaisuutta verotetaan vasta myydessä.

– Se, että meillä on tällaisia tuotteita ei tee kenestäkään veronkiertäjää, päätti Sipilä.

Andersson tarkensi lisäkysymyksessään, ettei ollut puhunut veronkierrosta vaan verosuunnittelusta. Andersson pyrkii vasemmistoliiton  puheenjohtajaksi, kun Paavo Arhinmäki kesällä luopuu tehtävästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja