Li Andersson MTV:n Uutisextrassa: Miksei leikkaamatta parannetusta työllisyydestä anneta tunnustusta? – "Oppositiota harmittaa"

3:24
Katso video: Li Andersson ihmettelee, miksei hallitus saa tunnustusta hyvästä työllisyystilanteesta, vaan keskustelu käännetään sosiaaliturvan leikkaushaluihin.

Vasemmistoliitto ajaa osinkoverouudistusta huhtikuun kehysriihessä lisäleikkausten sijaan. Lisäksi puolue haluaa tehdä ammatillisen koulutuksen 80 miljoonan euron lisärahoituksesta pysyvän.

Opetusministeri Li Andersson totesi MTV:n Uutisextrassa, että vasemmistoliitto on valmis tekemään verouudistuksia huhtikuun kehysriihessä lisäleikkausten sijaan. Hallitus on jo aikaisemmin sitoutunut sopeuttamaan menoja 370 miljoonalla eurolla.   

– Jos lisärahoitusta tarvitaan, niin vasemmistoliitto lähtee siitä, että kannattaa mieluummin veropuolella tehdä ratkaisu, joka on valtion kokonaisuuden kannalta tasapainoinen. Voidaan tarvittaessa kehysriihessä päättää esimerkiksi osinkoverotuksen uudistamisesta. Meidän puolueemme on pitänyt sitä esillä pitkään, sanoi Andersson.   

Ammatilliselle koulutukselle on maksettu kertaluonteisesti 80 miljoonan lisärahoitus. Vasemmistoliitto haluaa tehdä tästä pysyvän menoerän.    

– Tämä on meidän puolueemme ykkösprioriteetti, että sinne pitää saada mahdutettua tämä lisärahoitus ammatilliseen koulutukseen. Sillä on valtavan iso aluepoliittinen merkitys. Se on erittäin tärkeä elinkeinoelämälle. 

Andersson ihmetteli miksi puolueet eivät halua antaa tunnustusta hyvästä työllisyystilanteesta, vaan sen sijaan moni haluaa leikata sosiaaliturvasta. 

– Joitakin puolueita harmittaa, että on mahdollista tehdä hyvää työllisyyspolitiikkaa ilman että leikataan pienituloisilta tai työttömiltä.

Keitä harmittaa?

– Oppositiota harmittaa, kun kuuntelee niitäkin puheita ja voi olla, että joitakin keskustalaisia harmittaa. Kyllä minä nyt ihmettelen sitä, että tämä suomalainen keskustelu on ollut niin tiukasti kiinni siinä, että pitää tehdä sosiaaliturvaheikennyksiä, ikään kuin se olisi ainoa työllisyyspolitiikan keino. 

Katso koko Uutisextran pitkä haastattelu MTV-palvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja