Mainos

AL ja HS: Suosikit Andersson ja Pekonen pohtivat lähtemistä puheenjohtajaehdokkaaksi

Paavo Arhinmäen seuraajaksi Vasemmistoliiton puheenjohtajana vahvasti kaavailtu Li Andersson kertoo Aamulehdelle pohtivansa ehdolle lähtemistä kesän puoluekokouksessa.

– Aion miettiä vielä. Minulla ei vielä ole vastausta siihen, Andersson sanoo.

Andersson kiitti kannattajiaan tuesta Twitterissä ja toisti pohtivansa asiaa.

Andersson kertoo yllättyneensä, että Arhinmäki ilmoitti tänään luopuvansa puheenjohtajuudesta kesällä. Hänen mukaansa Arhinmäki on onnistunut seitsenvuotisella kaudellaan hyvin.

– Hän on ollut poliittisesti ja symbolisesti hirveän tärkeä ikäisilleni vasemmistolaisille, jotka ovat sitoutuneet punavihreyteen eli ajatteluun, että voidaan edistää oikeudenmukaista tulonjakoa ja kestävää ympäristöpolitiikkaa, Andersson kertoo AL:ssa.

Anderssonin valintaa tukee Aamulehden mukaan muun muassa vasemmistoliiton tamperelainen kansanedustaja Anna Kontula, joka ei aio itse asettua ehdolle.

Andersson, 28, sai kevään eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vaalipiirissä jättipotin, yli 15 000 ääntä.

Andersson kertoi Helsingin Sanomille, että kansanedustaja Jari Myllykoski on ilmoittanut lähtevänsä puheenjohtajakisaan. Yksi kärkiehdokkaista on myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

– En olisi missään nimessä lähtenyt kilpailemaan Paavoa vastaan. Mutta nyt tietysti asetelma on uusi, ja minun täytyy harkita asiaa. Minulla on kolme teini-ikäistä lasta, joten päätös ei ole yksin minun – päätän asiasta yhdessä perheeni ja tukiverkkojeni kanssa”, Pekonen pohtii HS:lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.