Huomasitko? F1-aika-ajoissa nähtiin harvinainen tapahtuma

F1-kauden ensimmäisissä aika-ajoissa Itävallassa todistettiin lauantaina harvinaista tapahtumaa, kun kaksi kuskia löivät päätösosiossa parhaalla vedollaan täsmälleen saman ajan tuhannesosasekunteja myöten.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sekä Red Bullin Alexander Albon että Racing Pointin Sergio Perez kiskaisivat tauluun 1.03,868. Albon oli kuitenkin ehtinyt lyödä ajan aiemmin, joten sääntöjen mukaan hän sijoittui Perezin edelle. Albon oli aika-ajoissa viides, Perez kuudes.

Tuhannesosalleen samaa ykkösaikaa nähdään aika-ajojen ratkaisuosiossa hyvin harvoin. Vuonna 1997 Jerezissä tehtiin kuitenkin hämmästyttävää historiaa, kun Jacques Villeneuve, Michael Schumacher ja Heinz-Harald Frentzen pamauttivat kaikki tauluun 1.21,072 ja aika-ajojen ykköspaikka jouduttiin jakamaan sen perusteella, ketkä olivat ehtineet ajaa nopeimman vetonsa ensin. Tuolloin järjestykseksi muotoutui Villeneuve, Schumacher, Frentzen.

Pereziä harmitti

Nyt Itävallassa Albon veti samalla ajalla Pereziä pidemmän korren.

– Olemme tienneet läpi viikonlopun, että marginaalit ovat todella pieniä ympärillämme McLarenien ja Red Bullien kanssa. Aikani Q3:ssa oli aika ok, Perez sanoi.

Perez harmitteli, että Albon ehti kuitenkin tehdä aikansa aiemmin.

– Odotamme hyvää kisaa. Meillä on minusta hyvä kisavauhti, joten meidän pitäisi pystyä taistelemaan.

Mercedeksen moottorilla varustettu ja Mercedeksen viimevuotista F1-autoa rakenteeltaan hyvin paljon muistuttava Racing Point on todella näyttänyt aiempaa vahvemmalta Itävallassa.

Perezin ja Albonin edellä neljäntenä on McLarenin Lando Norris. Toinen McLaren-kuski Carlos Sainz lähtee kisaan kahdeksannesta lähtöruudusta, Racing Pointin toinen kuski Lance Stroll yhdeksännestä ruudusta.

– Olen pettynyt, jos en päihitä heitä (McLareneja) huomenna, Perez sanoi.

Kolme kärkiruutua valtasivat Mercedeksen Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton sekä Red Bullin Max Verstappen.

Lue myös:

    Uusimmat