Lewis Hamiltonin terveydentila herätti huolta, Mercedes-pomo avaa nyt syitä brittitähden huonovointisuudelle – "Hänellä oli vaikeaa"

Mercedeksen tähtikuljettaja Lewis Hamilton oli lopen uupunut sunnuntaisen Unkarin osakilpailun jälkeen. Mercedeksen tekninen johtaja Mike Elliott avasi syitä brittikuljettajan huonovointisuuteen.

Hamilton joutui Unkarin osakilpailussa tekemään täyden päivätyön MM-pisteiden eteen värikkäiden vaiheiden jälkeen. Kilpailun jälkeen varikolla ja palkintokorokkeella nähtiin kuitenkin rättiväsynyt ja heikkovointinen Hamilton, mikä herätti huolta F1-faneissa.

Mercedeksen tekninen johtaja Mike Elliott avasi syitä Hamiltonin huonovointisuudelle.

– Näitte varmasti, kuinka hänellä oli vaikeaa palkintokorokkeella. Näin hänet tunti sen jälkeen, ja hän voi silloin huomattavasti paremmin. Tiedän, että hän on nyt toipunut siitä, Elliott toteaa Mercedeksen Youtube-videolla.

Kuumat ja vaativat olosuhteet tekevät kuljettajien olosta aika ajoin todella tukalaa. Tällä kertaa olosuhteet verottivat Hamiltonin voimia poikkeuksellisen paljon.

– On vaikea ymmärtää olosuhteita, joissa kuljettajat ovat. Koska F1-auto on niin lähellä maata, ohjaamon lämpötila on lähempänä radan kuin ilman lämpötilaa. Luulisin, että kisan aikana lämpötila oli 40-50 astetta. Se oli todella haastava kisa ja Lewis teki kaikkensa. Hän teki ohituksia, jotka olivat huimia. Se kuluttaa todella paljon energiaa, kun ajat noin kuumissa olosuhteissa, Elliott selventää.

– Ei siis ollut ihme, että hän oli väsynyt kisan jälkeen. Hän myös pohti medialle, että onkohan hänen sairastamalla koronaviruksella vaikutusta asiaan. Toivottavasti hän toipuu hyvin. Uskon, että hän tulee vahvana takaisin kauden toiselle puolikkaalle, Elliott jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat