F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkönen väläytti tv-haastattelussa huumorintajuaan: kylmänviileää analyysia seurasi todellinen helmi – "Kyllä, olen vanha"

2:36
Portugalin GP:n ensimmäinen kierros Kimi Räikkösen näkövinkkelistä.

Kimi Räikkösen suoritus Portugalin GP:n ensimmäisellä kierroksella tuntui hämmästyttäneen kaikkia – paitsi Kimi Räikköstä itseään.

16. lähtöruudusta kilpailun aloittanut Räikkönen nosti Alfa Romeonsa ensimmäisellä kierroksella seitsemänneksi, ja aivan toisen kierroksen alussa hän kävi lyhyesti jopa viidennellä sijalla, Red Bullin Max Verstappenin edellä.

Suoritusta ylistettiin ympäri maailman, mutta Räikkönen itse ei ollut ollenkaan yhtä innoissaan. Hän on F1:ssä ajamassa hyvästä lopputuloksesta, ei hyvästä tuloksesta ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Räikkönen kuvaili suoritustaan yhdessä haastattelussa "ihan kivaksi", ja hollantilaisen Ziggo Sportin mikrofonin edessä hänellä oli sama tehtävä: kommentoida avauskierroksen nousuaan.

– Näin tänään radalla vanhaa Kimi Räikköstä. Ensimmäisellä kierroksella mitä, seitsemänneksi vai kuudenneksi. Hyvänen aika, intoa puhkunut toimittaja aloitti.

Vastapäätä seissyt suomalainen jatkoi alustuksen loppuun inhorealistisella tavalla.

– Mutta emme saaneet siitä lopulta mitään irti, mikä oli vähän sääli.

Heti perään hän kuitenkin osoitti olevansa huumorimiehiä.

– Mutta kyllä, olen vanha, 41 vuotta, joten olet oikeassa.

Toimittaja kaiketi tarkoitti "vanhalla Kimi Räikkösellä" sitä Kimi Räikköstä, joka F1-radoilla nähtiin takavuosina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja