Lewis Hamiltonille haetaan tuntuvaa rangaistusta – Red Bull lupaa todisteita, jotka asettavat mestarin toiminnan uuteen valoon

1:11
Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kolarista Britannian Silverstonessa saattoi muodostua F1-kauden käännekohta.

F1-talli Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Marko lupaa torstaina käytävään Kansainvälisen autoliiton FIA:n kuulemiseen uusia todisteita, jotka asettavat Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kolarin erilaiseen valoon.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull vaati FIA:lta uutta käsittelyä Hamiltonille Britannian GP:ssä annetun kymmenen sekunnin aikarangaistuksen koventamiseksi. Tähän FIA antoi tallille luvan tiistaina.

Jotta tuomariston päätös voidaan ottaa uudelleenkäsiteltäväksi, vastalauseen esittävän tallin on pystyttävä tuomaan pöytään uusia todisteita. Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko uskoo, että tallin kokoama näyttö muuttaa tilannetta.

Marko kertoi keskiviikkona saksalaiselle RTL-kanavalle, että Red Bullilla on hallussaan uusia todisteita, joita sillä ei ollut käytettävissään vielä kisan aikana.

– Ne faktat toimitetaan eteenpäin torstaina, ja me toivomme, että se johtaa uudelleenarviointiin, koska olemme yhä sitä mieltä, että Hamiltonin rangaistus oli liian heppoinen, Marko sanoo Motorsport.comin mukaan.

Tämän tarkemmin hän ei kuitenkaan halua yksilöidä Red Bullin löydöksiä. Kyse on hänen mukaansa joka tapauksessa videomateriaalista.

– Ydinasia on se, että me tuomme esiin uusia todisteita, uusia faktoja, mutta emme voi paljastaa niitä yksityiskohtaisesti, hän kertoo.

– Uskon kuitenkin, että se, mitä me tuomme esiin, asettaa sen hiukan erilaiseen valoon.

4:16
Silverstonen kolari Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kuvakulmista.

Markon mukaan Red Bull tavoittelee Hamiltonille rangaistusta, joka olisi estänyt tämän voiton Silverstonessa.

– Varikon läpiajorangaistus tai kilpailukielto seuraavassa kisassa, jotain sen suuntaista.

– Se on kuitenkin kiinni tuomareista. Ensinnäkin olemme erittäin iloisia, että tämä avattiin uudelleen. Ja pian nähdään, minkälaisen tuomion he antavat, Marko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja