Lewis Hamiltonille ei löytynyt pysäyttäjää – Valtteri Bottaksen komea nousu huipentui kakkossijaan

Itävallassa ajettu F1-kauden toinen osakilpailu päättyi Mercedeksen Lewis Hamiltonin voittoon.

Paalupaikalta kisaan startannut Hamilton johti kilpailua lähestulkoon lähdöstä maaliin. Hän putosi ensimmäisen varikkopysähdyksensä jälkeen hetkellisesti toiselle sijalle, kun tallikaveri Valtteri Bottas venytti oman avausstinttinsä seitsemän kierrosta pidemmäksi.

Bottas putosi kilpailun ensimmäisillä kierroksilla Hamiltonin ja toisen ajaneen Red Bullin Max Verstappenin vauhdista, kun hän joutui ajamaan muutaman kierroksen ajan McLarenin Carlos Sainzin takana neljäntenä.

Bottas paransi kuitenkin vauhtiaan kilpailun edetessä ja ohitti Verstappenin neljä kierrosta ennen maalia oltuaan jo yli kahdeksan sekunnin päässä Red Bull -kuljettajasta.

Bottas ajoi ruutulipulle 13,719 sekuntia Hamiltonin jälkeen. Verstappen puolestaan haki vielä uudet pehmeät renkaat ja yritti tehdä yhden MM-pisteen arvoisen kilpailun nopeimman kierrosajan mutta epäonnistui. Verstappen ajoi ruutulipulle kolmantena, 33,698 sekunnin päässä Hamiltonista.

Päivän kovimmasta noususta vastasi Racing Pointin Sergio Pérez, joka lähti matkaan 17. ruudusta mutta oli ruutulipulla kuudes.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen starttasi kilpailuun 16. lähtöruudusta. Räikkösen ensimmäinen stintti venytettiin turva-auton toivossa peräti 44 kierroksen mittaiseksi, ja Räikkönen tekikin varikkopysähdyksensä koko joukon viimeisenä. Hän oli tässä vaiheessa noussut jo pistesijoille, mutta putosi varikkokäyntinsä jälkeen taas taaksepäin.

Kun Alfan kisavauhti oli taas hyvää, Räikkönen ajoi lopulta maaliin 11. sijalla. Eroa viimeiseen pistesijaan jäi 7,868 sekuntia. Tallikaveri Antonio Giovinazzi oli 14:s.

Ferrarin päivä oli painajaismainen. 14. ruudusta kilpailuun startannut Charles Leclerc ajoi heti ensimmäisellä kierroksella päin 10. ruudusta lähtenyttä Sebastian Vetteliä, ja molemmat joutuivat keskeyttämään.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Unkarissa.

Steiermarkin GP:n lopputulokset: