Lewis Hamilton tyrmäsi yhteistyön valtavasta tragediasta syytetyn sponsorin kanssa – Mercedes purki tuoreen sopimuksen välittömästi

1:31
Järkyttävä 72 henkeä vaatinut Lontoon kerrostalopalo vuonna 2017 on syypää Kingspanin ja Mercedeksen tuoreen sponsorisopimuksen päättymiseen.

Mercedeksen F1-talli ja Kingspan ilmoittivat yhteistyön päättymisestä keskiviikkona. Sponsorisopimus julkistettiin vain viikkoa aiemmin, joten yhteiselo ehti näkyä vain Saudi-Arabian osakilpailussa.

Mercedeksen ja Kingspanin sponsorisopimus ehti vanheta alle viikon, kunnes F1-talli julkaisi tiedotteen yhteistyön päättymisestä keskiviikkona.

– Molemmat osapuolet ovat jälkeenpäin katsoneet, että tässä hetkessä yhteistyön eteneminen ei ole sopivaa huolimatta sen aiotusta positiivisesta vaikutuksesta, Mercedes perusteli päätöstään.

F1-tallin mukaan yhteistyösopimus päättyy välittömästi.

Kingspan oli näkyvästi esillä vielä Saudi-Arabiassa ajetussa osakilpailussa Jeddassa, jossa eristevalmistajan logo komeili Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen autojen kyljissä.

Hamilton vaikutti Jeddassa yllättyneeltä tallin uudesta sponsorisopimuksesta ja ottikin välittömästi etäisyyttä kiistanalaiseen eristevalmistajaan.

– Minulla ei ole ollut mitään tekemistä yhdenkään tallin sponsorin kanssa. Tommy (Hilfiger) oli oikeastaan ainoa, jonka olen luultavasti tuonut talliin, Hamilton sanoi The Guardianin mukaan Jeddassa.

Lontoossa sijainneen asuinrakennuksen Grenfell Towerin massiivisen tuhoisaan ja 72 henkeä vaatineeseen tulipaloon yhdistetty Kingspan ei ollut Hamiltonille mieluinen yhteistyökumppani.

– Valitettavasti nimeni yhdistetään nyt siihen, koska se on esillä minun autossani, mutta pysyykö se siinä, se jää nähtäväksi, Hamilton totesi.

Hamilton kertoi tallipäällikkö Toto Wolffin työstävän asiaa.

– Minulle se oli uutinen, kun kuulin, mitä tällä viikolla oli tapahtunut. Olin erittäin tietoinen siitä (Grenfell Towerin tulipaloon liittyvästä kohusta) ja seurasin tarkkaan, mitä siellä tapahtui ja niitä perheitä, joita tapahtunut kosketti, britti jatkoi.

Kingspan oli yksi tuhoisasti palaneessa Grenfell Towerissa käytettyjen eristeiden valmistajista. Kingspanin väitetään tienneen K15-nimisen eristeen palavan kuin sytyke ja jatkaneen kaikesta huolimatta tuotteen myymistä rakennuksiin.

Eriste oli aiemmin mennyt läpi tarkastuksista, mutta Kingspan oli muuttanut sen koostumusta kustannuksien säästämiseksi.

Kingspan on yhä tutkinnan alaisena mahdollisesta syyllisyydestään Grenfell Towerin tragediassa.

Yhtiö kiistää syytökset ja on painottanut, ettei se ollut itse mukana suunnittelemassa asuinrakennuksen eristysratkaisuja. Sen mukaan K15-eriste muodosti vain viisi prosenttia kaikista tornissa käytetyistä eristemateriaaleista.

Mercedeksen ja Kingspanin yhteistyön oli tuominnut aiemmin julkisuudessa myös Britannian asumisesta vastaava ministeri Michael Gove.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja