Lewis Hamilton paljasti Mercedeksen käsittämättömän virheen taustan – "Luulin, että heillä on oikea tieto"

F1:n sunnuntain Unkarin GP:ssä nähtiin erikoinen tilanne, kun Mercedeksen Lewis Hamilton oli ainut kuljettaja, joka ampaisi uusintalähtöön pääsuoralta. Mutta miten todella erikoinen virhe pääsi tapahtumaan?

Unkarin kisan ensimmäinen lähtö oli todella dramaattinen, kun Mercedeksen Valtteri Bottas aiheutti joukkokolarin. Bottas osui McLarenin Lando Norrisin auton perään, niin, että lopulta viisi kuljettajaa joutui keskeyttämään.

Romujen keräämisen jälkeen kisaan oli tarkoitus lähteä pääsuoralta, lähtöruudukosta. Sinne suuntasi kuitenkin vain yksi kuljettaja, Mercedeksen Lewis Hamilton. Kaikki muut kuskit päättivät suunnata varikolle hakemaan kuivan kelin renkaita.

Mercedes jatkoi välinkelin renkailla, mikä oli suuri virhe, koska rata oli ehtinyt kuivua kaiken odottelun keskellä.

Mercedeksen möhläily johti siihen, että Hamilton tipahti kisan kärjestä joukon hännille.

Sieltä britti onnistui kuin onnistui nousemaan palkintokorokkeelle, oltuaan kolmas.

– Kova päivä… teimme asiat vaikeiksi. On hullua miettiä, että olimme ainut talli lähtöruudukossa. Noh, näitä tapahtuu. Opimme näistä, Hamilton totesi kisan jälkeen.

Mutta miten ihmeessä Mercedes teki niin kardinaalitason virheen? Hamiltonin mukaan Mercedes luotti vääräksi osoittautuneeseen tietoon.

– Kerroin heille lämmittelykierroksen aikana, että minkälainen rata on. Mutta he sanoivat, että vettä on tulossa.

– Luulin, että heillä on oikea tieto. Sitten näin, että kaikki muut menivät sisään. Niin… Hamilton totesi, hakien sanojaan tallin mokailun keskellä.

Mercedeksen brittikuski onnistui hinaamaan itsensä palkintokorokkeelle joukon hänniltä. Samaan aikaan Red Bullin Max Verstappen jäi vasta kymmenenneksi, alun kolarissa vaurioituneella autolla.

Tämä tiesi sitä, että Hamilton nousi kuuden pisteen voimin MM-taulukon kärkeen.

– Kun katsoo kaikkea tapahtunutta, otan johdon vastaan, Hamilton hymähti.

Kisan voittoon ajoi Alpinen Esteban Ocon.

Lue myös:

    Uusimmat