Mercedes kriisitunnelmissa Venäjällä: tallipomon tv-haastattelut peruttiin – Valtteri Bottas asteli vakavana palaverista

F1-sarjaa viisi vuotta hallinnut Mercedes on joutunut kolmen tappiollisen kisan jälkeen äkilliseen kierteeseen, mikä näkyi tiimiväen käytöksessä perjantain harjoitusten välissä Venäjän Sotshissa.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Morella oli perjantaiksi sovittuna haastattelu tallipäällikkö Toto Wolffin kanssa, mutta tämä tapaaminen peruttiin ensimmäisten harjoitusten pidettyä selvästi sisällään jotain, joka vaatii Mercedekseltä nopeaa kokoontumista.

– Kuvailisin tätä sellaisella sanalla kuin ”kriisipesäke”. Ehkä pikkaisen vedän mutkia suoraksi, mutta perustelen tätä sillä, että meillä ja parilla muullakin oli sovittuna Toto Wolffin kanssa haastattelu heti ensimmäisen harjoituksen päätyttyä, C Moren varikkotoimittaja Tomi Tuominen kertoo.

– Kaikki oli ihan selvää, mutta sen jälkeen Toto käveli ohi ja Mersun pressityyppi tuli sanomaan, että nyt alkaa saman tien palaveri, johon Toto joutui menemään. Hän meni aika tuiman näköisenä, ja hetken päästä tuli pois Valtteri Bottas, jolla ei myöskään ihan kovin paljon hymyä ollut huulilla. Lewis Hamilton ei ollut ottanut edes kypärää pois, Tuominen kuvailee.

Mercedes hankki alkukauden aikana sekä kuljettajien että valmistajien MM-sarjassa sellaisen johdon, ettei tiimin tuplamestaruus ole vielä juuri mitenkään uhattuna, mutta Ferrarin kolmen voiton putki on selvästi saanut tallin kriisitunnelmien partaalle.

Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa Ferrarin Charles Leclerc oli 0,7 sekuntia parempana Mersu-kuskina tuloslistalla neljäntenä ollutta Valtteri Bottasta nopeampi.

– Kyllä se kertoo aika paljon hermostuneisuudesta. Odotukset ovat olleet korkealla ekaan treeniin verrattuna esimerkiksi vaikka Ferrarin suorituskykyyn, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo.

– Jos Ferrari menee tuon verran Mersulta karkuun nyt, niin kyllähän se pienen kriisin paikka on, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat