Lewis Hamilton kuuli Fernando Alonson rajuista haukuista – perui aikeensa pahoitella: "Hyvä tietää"

Lewis Hamilton otti täyden vastuun harteilleen Belgian F1-kisan ensimmäisen kierroksen kolaroinnista Fernando Alonson kanssa, muttei aio tämän haukkujen jälkeen mennä pyytämään tapausta anteeksi.

Hamilton lähti tekemään avauskierroksella ohitusta loistavalla startilla kisan toiseksi nousseesta Alonsosta. Röyhkeä ajolinja aiheutti kuitenkin yhteentörmäyksen ja Hamiltonille melkoisen ilmalennon.

Mercedes-kuskin oma kisa päättyi kolariin, mutta Alonso pystyi jatkamaan kisaa nelossijalta. Hän tuli lopulta maaliin viidentenä. Kolarin jälkeen Alonso haukkui Hamiltonin "idiootiksi, joka tietää ainoastaan, miten kärkipaikalta lähdettäessä ajetaan".

Hamilton kuuli kommentista toimittajilta.

– Minulla ei ole tuohon mitään sanottavaa. Tiedän, miltä asiat tuntuvat hetken kiihkossa, mutta on hyvä tietää, mitä hän minua kohtaan tuntee, Hamilton kommentoi Autosportin mukaan.

– Se on parempi näin, että se tulee ilmi. Se (kolari) ei ollut tarkoituksellinen, ja otan siitä täyden vastuun. Niin aikuiset tekevät, hän jatkoi.

Hamiltonilta kysyttiin myös, aikooko hän mennä puhumaan entiselle tallikaverilleen ja kovalle kilpakumppanilleen tapauksesta.

– En. Olisin mennyt ennen kuin kuulin, mitä hän sanoi, Hamilton tokaisi.

Virheen hän silti tunnusti täysin omakseen. Hamilton on myös tyytyväinen, ettei tilanteessa käynyt ilmalennosta huolimatta pahemmin.

– En vain jättänyt tarpeeksi tilaa ja maksoin siitä hintaa. Se ei ollut tahallinen. Niin vain tapahtui.

– Muistan, kuinka katsoin maahan, ja se oli todella korkealla. Olen kiitollinen, että olen yhä hengissä ja hyvässä kunnossa.

– Kuulin jonkun hajoavan vaihdelaatikossa. Alastulo rikkoi niin paljon peräpäästä, että minua käskettiin pysähtymään, Hamilton kertasi.

Lue myös:

    Uusimmat