Lewis Hamilton historiallisten F1-saavutusten kynnyksellä – nämä Michael Schumacherin ja Ayrton Sennan ennätykset ovat vaarassa

Mercedeksen F1-tähti Lewis Hamilton tavoittelee alkavalla kaudella useita ennätyksiä kuninkuusluokassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

MTV Urheilu listasi ennätyksiä, joista osaa Hamilton tavoittelee kaudella 2020, ja ennätyksiä, jotka ovat jo kuusinkertaisen maailmanmestarin hallussa. 

6 – Peräkkäiset valmistajien MM-tittelit. Mercedes jakaa tällä hetkellä ennätyksen Ferrarin kanssa. 

7 – MM-tittelit. Hamilton voi sivuta Michael Schumacherin hallussa olevaa ennätystä.

8 – Paalupaikat samassa kilpailussa. Hamilton jakaa ennätyksen Schumacherin ja Ayrton Sennan kanssa. Paalupaikka kauden avauskisassa Australiassa olisi Hamiltonille uran yhdeksäs Melbournessa. 

8 – Paalupaikka, johtopaikka startista ruutulipulle ja nopein kierros samassa kisassa. Ennätys on Jim Clarkin nimissä, mutta Hamiltonilla kasassa jo kuusi tällaista värisuoraa. 

8 – Voitot samassa osakilpailussa. Ennätys Schumacherin nimissä, mutta Hamilton voi yltää rinnalle Kanadassa ja Unkarissa. 

11 – Pisin väli ensimmäisen ja viimeisimmän mestaruuden välillä. Hamilton jo ennätysmies (2008-2019), ja hän voi kasvattaa ykköslukeman 12 kauteen. 

13 – Eniten kisavoittoja samalla kaudella. Schumacher ja Sebastian Vettel jakavat ennätyksen, Hamiltonin paras lukema on 11.

15 – Peräkkäiset kaudet, joilla on saavutettu kisavoitto. Schumacher edelleen ennätysmies, Hamilton on ottanut ainakin yhden ykköspaikan kaikilla 13 kaudellaan. 

17 – Palkintosijat samalla kaudella. Schumacher ajoi podiumille kaikissa kisoissa vuonna 2002, Hamilton venyi 17 palkintosijaan viime kauden 21 kisassa.  

19 – Kisavoitot johtamalla startista ruutulipulle. Hamilton jakaa ennätyksen Sennan kanssa. 

33 – Peräkkäiset pistesijat. Hamilton pitää ennätystä, jota hän voi jatkaa Australiassa. Hamilton jäi edellisen kerran pisteittä Itävallassa 2018. 

65 – Tallin valtaamat eturivit. Ennätys Ferrarin nimissä, mutta Mercedeksellä kasassa jo 64 starttia eturivistä kahden kuskin voimin. 

77 – Kisojen nopeimmat kierrokset. Tämä on Schumacherin nimissä, ja väkevästi. Hamilton on listan toisena 47 kiinnityksellä. 

88 – Paalupaikat. Hamilton ylivoimainen ykkösmies. Schumacher listan kakkosena 68 paalulla. 

91 – Kisavoitot. Schumacher listakärkenä, mutta Hamilton vaanii jo seitsemän voiton päässä. Hamilton on napsinut keskimäärin kymmenen voittoa viimeisen kuuden kauden ajan, ja se tahti tekisi hänestä ennätysmiehen. 

148 – Johdetut kisat. Hamilton rikkoi Schumacherin vanhan ennätyksen (142) viime kaudella. 

155 – Palkintosijat. Tämäkin Schumacherin ennätys näyttäisi menevän Hamiltonille, sillä britillä on kasassa jo 151 podium-sijoitusta. 

250 – Peräkkäiset kisastartit. Hamilton jatkaa ennätystään Australian osakilpailussa. 

413 – Eniten pisteitä yhdellä kaudella. Hamilton rikkoi tämän ykköslukeman viime kaudella. 

Lue myös:

    Uusimmat