Mainos

Poliisi MTV Uutisille: Levin mökkipalossa kuolleet olivat kouluikäisiä lapsia, myös yksi vanhemmista mukana lomalla – ei ollut mökissä tulipalon aikaan

0:45
Video: Kolme ihmistä kuoli tulipalossa Levillä.

Kittilässä Levillä eilen syttyneessä mökkipalossa sai surmansa kolme alaikäistä, kertovat Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ja Lapin poliisi. Poliisin mukaan he olivat kouluikäisiä lapsia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille, että myös palosta hengissä selvinnyt on alaikäinen, mutta lähemmäs täysi-ikäinen.

Kaikki kuolonuhrit ja palosta pelastautunut olivat sisaruksia keskenään. 

Huhtamäen mukaan lomamatkalla oli neljän alaikäisen lisäksi yksi vanhemmista, joka ei ollut palon syttyessä mökissä.

– Hän oli Levin alueella, mutta en voi kertoa tarkemmin,  missä.

Poliisi on kertonut aiemmin, että palaneen hirsimökin oli vuokrannut lomamatkalle Kittilään tullut eteläsuomalainen perhe.

Palosta pelastautunut oli ollut palon sattuessa kaksikerroksisen mökin alakerrassa, kun taas mökkiin jääneet majoittuivat yläkerrassa.

–  Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen, ja hän oli pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta. Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään, poliisi kertoi tiedotteessa aiemmin.

Kirsi Huhtamäki kertoo, että tapauksessa ei ole käynyt ilmi mitään rikokseen viittaavaa. Hänen mukaansa mikään ei viittaa myöskään siihen, että palo olisi saanut alkunsa huolimattomuudesta.

Poliisi jatkaa tapahtuman tutkimista yhdessä Otkesin ja paikallisen pelastustoimen kanssa.

– Otkesin raportin valmistuminen voi viedä kuukausia. Otkes myös tiedottaa asiassa jatkossa tarkemmin, Huhtamäki toteaa.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja