Mainos

Leukemiaa sairastava Jenni, 6, pääsi erikoisvierailulle tavarataloon: "Jenni odotti reissua etukäteen ihan mahdottomasti"

6-vuotias Jenni on kamppaillut syöpää vastaan jo puolentoista vuoden ajan. Hoitojen takia pieni tyttö joutuu elämään infektioeristyksessä pakotettuna irti muusta maailmasta. Hän ei saa mennä eristyksessä ollessaan esimerkiksi yleisiin paikkoihin. Tunnettu hyväntekijä Brother Christmas ja hyväntekeväisyysyhdistys Westpro4U tarjosivat Jennille koskettavan elämyksen.

Jennin äiti Petra Rehvonen kertoo MTV Uutisille, että idea Brother Christmasille kirjoittamiseen tuli pari viikkoa sitten Tyksin osaston lastenohjaajalta, kun Jenniltä oli kysytty, mitä hän haluaisi.

– Ajattelimme, että jokin tapahtuma voisi olla suurempi juttu kuin pelkkä lelulaatikko.

Brother Christmas järjesti yhdessä Citymarketin kauppiaan kanssa Jennille ja perheelle kauppareissun yksinoikeudella aamulla ennen kaupan aukeamista.

– Jenni odotti reissua etukäteen ihan mahdottomasti. Hän ei meinannut malttaa odottaa. Ja siellä me sitten olimme seitsemästä kahdeksaan asti aamulla kaupassa yhdessä Brother Christmasin ja kauppiaan kanssa, Petra kertoo.


Perspektiiviä asia saa Petran kertoessa, että harvinaista JMML-leukemiaa sairastava Jenni on päässyt puolentoista vuoden aikana käymään kaupassa vain kolme kertaa.

– Kavereita ei ollut ehtinyt aiemmin vielä muodostua ja nyt hän on sen ikäinen, että tarvitsisi kavereita. Ihan mikä tahansa piristys on monen viikon juttu.

Jenniä kiinnosti kauppareissulla erityisesti askartelupuoli.

– Kynät ja vihkot olivat Jennille kaupassa kova juttu. Meillä on vihkoja talo täynnä, mutta niitä tarvitsisi saada aina lisää. Mukaan löytyi myös Lego-laatikko, collegetakki sekä mehua ja eväitä sairaalaan.

"Brother Christmas on ihana"

Petra ihailee Brother Christmasin toimintaa.

– Brother Christmas on aivan ihana ja on hienoa seurata mitä hän tekee. Samoin Citymarketin kauppias oli todella ihana, kun antoi meille aamusta aikaa. On mahtavaa, että joku viitsii näin järjestää, koska mehän elämme sairauden takia vähän kuin omassa pienessä kuplassamme.

Petra kertoo, että hän ei uskalla yleensä kertoa piristävistäkään suunnitelmista Jennille, koska ne voivat peruuntua. Kauppareissustakin kertominen etukäteen meinasi kostautua.

– Sunnuntaina Jennille tuli infektio. Samalla tuli itku kun joutuu osastolle ja jos ei pääsekään luvatulle kauppareissulle.

Kauppareissu onneksi onnistui, mutta kokonaisuudessaan Jenni ei voi kovin hyvin tällä hetkellä.

– Jennin syöpä tuli takaisin ja olemme menossa nyt toiseen kantasolusiirtoon. Ensimmäinen kantasolusiirto tehtiin vuonna 2015 ja tuolloin Jenni joutui viettämään lähes 3,5 kuukautta yhdessä pienessä huoneessa.

Lisääntyneet sairaalakäynnit kertovat lapsellekin tilanteesta.

– Hän tietää, että kaikki ei ole ihan hyvin, mutta eihän tuon ikäiselle uskalla kertoa kaikkea, Petra toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.