Kuvat: Virkavala vannottu – Suomi sai kolme uutta ministeriä

Virkavala vannottu – Suomi sai kolme uutta ministeriä 1:06

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt hallituksen uudet ministerit.

Oikeusministerinä aloittaa kokoomuksen Antti Häkkänen, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerinä perussuomalaisten Sampo Terho ja maa- ja metsätalousministerinä keskustan Jari Leppä.

 

Oikeusministerin salkku siirtyi kokoomukselle perussuomalaisilta, kun tähän asti sekä työ- että oikeusministerinä ollut Jari Lindström (ps.) luopui toisesta tehtävästään.

Perussuomalaiset puolestaan sai urheilu- ja kulttuuriasiat Sanni Grahn-Laasosen (kok.) opetus- ja kulttuuriministerin salkusta. Terholle siirtyviä eurooppaministerin tehtäviä on aiemmin hoitanut puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Uusien ministerien nimittämisen ja työnjaon muuttumisen seurauksena Kimmo Tiilikainen jatkaa asunto-, energia- ja ympäristöministerinä, Lindström työministerinä ja Grahn-Laasonen opetusministerinä.

Iso ministeriruletti pyörähti liikkeelle talvella, kun pääministeri Sipilä huolestui ministeri Lindströmin kohtuuttomasta työtaakasta. Se sai hänet pohtimaan, pitäisikö ministerien määrää sittenkin lisätä.

Tässä ovat tuoreet ministerimme 8:54

Lue myös:

    Uusimmat