Leonardo DiCaprion tavannut suomalaisnäyttelijä: Älyttömän taitava kaveri

The Wolf of Wall Street –elokuvassa nähtävä suomalainen näyttelijä Jan Kutrzeba kertoi Radio Novan aamussa yksityiskohtia kyseisen elokuvan kuvauksista.

Novan aamua juontavat Tuomas Enbuske, Aki Linnanahde ja Minna Kuukka halusivat tietää, kuinka suomalaisnäyttelijä Jan Kutrzeba sai roolin huippusuosioon nousseesta The Wolf of Wall Street –elokuvasta.

– Ensin kauppakorkeakouluun ja siellä viisi vuotta ja sitten Amerikkaan, mies naureskelee.

Pian hurmuri kuitenkin kertoo, kuinka asia varsinaisesti hoitui. Mies muutti Yhdysvaltoihin kolme vuotta sitten kouluun suoritettuaan ensiksi näyttelijän tutkinnon Ruotsissa. New Yorkissa mies jatkoi opintojaan Stella Adler Studio of Acting –koulussa. Kurtzeba on urallaan tehnyt paljon erilaisia töitä, mutta statistin töitä kokeilemalla, pääsi hän myös The Wolf of Wall Street –elokuvaan.

– Tein teatteri ja lyhytelokuvaa ja vähän kaikenlaista hommaa, Sitten piti hakea statistihommiin, koska siitäkin saa aika paljon rahaa ja pääsee näkemään miten isoja leffojakin tehdään, Kutrzeba kertoi Radio Novan aamussa.

Mies nähdään elokuvassa kaksi kertaa. Komistus nähdään myös kyseisen elokuvan trailerissa.

– Minä olin kuvaamassa sitä neljä päivää ja olin kahdessa kohtauksessa. Se missä ne heittävät kääpiöitä tauluun. Minä olen siinä trailerissa kanssa, Kutrzeba kertoo.

Toinen kohtaus, jota mies tähdittää. Nähdään aivan elokuvan lopussa. Kyseisessä kohtauksessa Leonardo DiCaprio pitää tunteikasta puhetta.

Näyttelijä kertoo nähneensä ohjaaja Martin Scorsesen vain yhden kerran kuvausten aikana. Kutrzeba kertoo, että DiCaprio esitteli itsensä kaikille kohtauksessa oleville henkilöille ennen kuvausten alkua.

– Hän tuli kättelee meitä kaikkia siitä, ketkä näyttelivät siinä kohtauksessa. Minää olen Leo, hän sanoi. Kyllähän se näyttää siltä, että se olisi kullasta tehty. Hän ei kyllä ole mitenkään tavallinen, älyttömän taitava kaveri, näyttelijä ylistää Radio Novan aamussa.

Näyttelijä kertoo, että ei halua jatkaa pelkkänä statistina, vaikka kokemus The Wolf of Wall Street –elokuvan kuvauksista oli hieno.

– Pakko myöntää, että jo monen vuoden aikana olen pitänyt elämää seikkailuna ja se on ihan älytöntä seikkailua. Vain taivas on rajana. Minun tavoitteena on ollut elää näyttelijänä, Kurtzeba summaa.

Radio Novan aamun Minna Kuukka muistelee suomalaisohjaaja Renny Harlinin aikoinaan sanoneen, että suomalaiset näyttelijät eivät saa töitä liiemmin Hollywoodista, koska heillä on niin vahva aksentti. Kurtzeba on kuitenkin harjoitellut englantia runsaasti ja hallitseekin esimerkiksi newyorkilaisen puhetavan erinomaisesti. Aksentin hallitseminen ei kuitenkaan ole ollut helppoa.

– Se oli kovan työn takana, vaatii jääräpäisyyttä ja järjetöntä toistamista. Tyyliin seuraan ja stalkkaan ihmisiä ja toistan heidän sanojaan perässä, mies nauraa.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat