Mainos

Lentoyhtiö kielsi soittimelta pääsyn lennolle – sellolta puuttui viisumi

Sveitsissä asuva musiikinharrastaja ei päässyt lennolleen soittimeltaan puuttuvan viisumin vuoksi. Nainen oli ostanut sellolleen ylimääräisen istuimen, mutta instrumentin viisumi oli jäänyt hankkimatta, kirjoittaa The Independent-lehti.

35-vuotiaan Jane Bevanin oli määrä lentää British Airwaysillä (BA) Zürichistä Baltimoreen soittoleirille, mutta matka matka tyssäsi alkuunsa, kun kenttävirkailijat alkoivat vaatia Yhdysvaltain-viisumia myös amatöörimuusikon mukana matkustaneelta sellolta. 

Bevan kertoo varanneensa paikan itselleni ja sellolleen GoToGate-hintavertailusivustolta. Nettisivusto vaati täyttämään etu- ja sukunimen myös soittimelle, joten hän varasi sellolle paikan "Chuck Cello" -nimellä.

Epätavallisesta varauksesta ilmoitettiin myös lentoyhtiölle.

– Soitin BA:lle noin kuukausi ennen lentoa. Minulle sanottiin, että istuimen varaaminen sellolle noudatti lentoyhtiön sääntöjä. Minulle sanottiin, että muuta ei tarvinnut tehdä ja että menisin lähtöselvitykseen aivan normaalisti, Bevan kertoo. 

Kentällä kaikki meni mönkään

Lähtöpäivänä asiat eivät kuitenkaan edenneet niin kuin olisi pitänyt.

– Kun saavuin lentokentälle, BA:n virkailija kertoi minulle, että varauksen kanssa oli ongelmia. 

– Odotettuani puoli tuntia hän kertoi, että lisäistuimelle ei voitu tehdä lähtöselvitystä, koska järjestelmä vaati myös sille viisumia.

Kahden ja puolen tunnin odottelun jälkeen Bevanille ilmoitettiin, että lennolle ei enää päässyt, mutta että hän voisi varata uudet lennot 4600 Sveitsin frangin eli noin 4200 euron hintaan. 

Bevan ei ole saanut lentoyhtiöltä minkäänlaista korvausta menetetyistä lennoista. Seuraavana päivänä hän pääsi Baltimoreen toisen yhtiön lennoilla puoleen hintaan ja ilman ongelmia.

– He tarjoutuivat jopa kuljettamaan selloni ensimmäisessä luokassa, Bevan sanoo. 

British Airwaysin mukaan sekaannus johtuu siitä, että sellolle varattiin paikka nimettynä matkustajana, joten Yhdysvallat vaati siltä viisumia. Lentoa taas ei voinut vaihtaa, koska lippu oli vaihtokelvoton, yhtiö puolustautuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.