Lenovon uudet Yoga-kannettavat julki: tällaisia ovat Yoga 730 ja Yoga 530

Lenovo on perinteiseen tapaansa julkistanut uudet Yoga-hybridikannettavansa MWC-messuilla Barcelonassa. Huippuominaisuuksia tarjoavissa Yoga 730- ja Yoga 530-läppäreissä yhdistyvät tabletin ja tietokoneen parhaat puolet.

Lenovo Yoga 730

Yoga 730 on kaksikosta kykenevämpi, ja siitä julkaistaan sekä 13- että 15-tuumaisella 4K-näytöllä varustettu malli. Molemmat ovat hyvin pitkälti edeltäjiensä kaltaisia, mutta teknologian kehittyminen näkyy etenkin painossa, joka on madaltunut merkittävästi: 13-tuumainen Yoga 730 painaa 1,1 kiloa 15-tuumainenkin vain 1,8 kilogrammaa. Perinteitä kunnioittaen tietokoneet julkaistaan Lenovon tutulla 360 asteen saranalla, jonka ansiosta kannettava muuntautuu hetkessä tabletiksi ja takaisin.

15 tuuman näytöllä varustettu Yoga 730 on joukkion tehokkain kahdeksannen sukupolven Intel Core i7 -prosessorin ansiosta, jonka seuraksi on tarjolla 16 gigatavua RAM-muistia. Lisäksi laitteeseen saa haluttaessa NVIDIA GTX1050 -näytönohjaimen. Tallennustilaa kooltaan suuremmassa versiossa on yhden teratavun verran, kun pienempi joutuu tyytymään 512 gigatavuun. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että 13-tuumaisella näytöllä varustettuun Yoga-kannettavaan ei ole mahdollista päättää näytönohjainta.

Molemmat Yoga 730 -kannettavat sisältävän niin ikään sormenjälkilukijan ja JBL:n kaiuttimet Dolby Atmos -tuella. Liitännöistä mukaan on valittu USB-C ja USB 3.0, jonka lisäksi 15-tuumainen versio sisältää HDMI-liitännän.

Vaikka laitteet ovat edeltäjiinsä nähden kevyempiä, ei akunkestossa ole Lenovon mukaan tingitty. Pienempi Yoga 730 pärjää yhdellä latauksella 11 ja puoli tuntia, ja 15-tuumainenkin malli jaksaa 11 tuntia. Pikalatauksen ansiosta 15 minuutin lataus tarjoaa jopa kaksi tuntia käyttöaikaa.

Yoga 730 sisältää niin ikään tuen sekä Microsoftin Cortanalle että Amazonin Alexalle. Tietokoneet kuulevat komentoja myös etäältä, kunhan käyttäjä on enintään neljän metrin etäisyydellä laitteesta. Kestävästä alumiinista valmistettu Yoga 730 julkaistaan platinanvärisenä, metallinharmaana ja kuparinhohtoisena.

Lenovo Yoga 530

Lenovon Yoga 530 puolestaan on hieman edullisempi vajaan tuhannen euron isoveljiinsä nähden. 14-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu laite on kuitenkin varustettu kahdeksannen sukupolven Intel i7 -prosessorilla ja valinnaisella Nvidia GeForce MX130 -näytönohjaimella. DDR4 RAM -muistia on niin ikään tarjolla 16 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 512 gigatavua.

Yoga 530 sisältää myös Harman Kadon -äänet Dolby Audio Premiumilla, 10 tunnin akunkeston sekä USB-C-, USB-A- ja HDMI-liitännät.

Lenovon uudet Yoga-hybridikannettavat julkaistaan kevään aikana ja hintojen odotetaan Yoga 730 -kannettavan osalta sijoittuvan 900 euron tienoille, kun Yoga 530 on tuntuvasti halvempi noin 600 euron hintalapullaan. Tarkempia Suomi-hintoja ja saatavuustietoja ei vielä ole ilmoitettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja