Lennon-näyttely Pariisissa

Näyttelytilan valkoinen piano kutsuu vierailijaa soittamaan omaa versiotaan John Lennonin kappaleesta Imagine. Pariisin Cite de la Musiquen tiloihin pystytetyn Lennon-näyttelyn kuraattori Emma Lavignen mielestä on korkea aika saada Imagine pitkästä aikaan elämään ja hengittämään.

- Sitä on kuultu liikaa supermarketeissa ruokaostoksia tehtäessä. Mutta sen sanoma on yhä tallella. Eikä se sanoma ole mihinkään vanhentunut, Lavigne perustelee.

- Halusimme muutenkin näyttelystä mahdollisimman elävän. Me emme täällä uskottele itsellemme, että Lennon on nyt museossa. Luulen, että John Lennon vihaisi museossa olemista, Lavigne sanoo.

Kahdeksan kuukauden ajaksi Pariisiin pystytetty näyttely John Lennon, Unfinished Music on jaettu kahteen osastoon. Toinen esittelee Lennonin lapsuutta ja Beatles-vuosia, toinen hänen elämäänsä Yoko Onon kanssa.

Emma Lavigne ylistää Yoko Onon osuutta näyttelyn saamisessa kokoon. Näyttelyesineistä 90 prosenttia on lainassa Onolta.

Onon näyttelypanos merkitsi sitä, että hänen New Yorkin kotinsa seinille jäi ammottavia aukkoja. Yksi aukoista löytyy takan yläpuolelta kohdasta, jota tavallisesti koristaa Andy WarholinLennon. Sen alapuolella näyttelyssä on piano, jolla Lennon sävelsi Double Fantasy -albuminsa kappaleet.

Näyttelystä löytyy lisäksi muun muassa Lennonin Fender Telecaster vuodelta 1963, miehen tekemää taidetta ja kymmenen minuuttia kestävä filmi hiljaisesta väkijoukosta suremassa New Yorkissa Lennonin kuolemaa.

(MTV3-STT-AP)

Lue myös:

    Uusimmat