Leningrad Cowboysin taustayhtiö hakeutuu yrityssaneeraukseen

Leningrad Cowboysin taustayhtiö jätti yrityssaneeraushakemuksen. 

Rockyhtye Leningrad Cowboysin taustayhtiö Leningrad Cowboys Ltd Oy on jättänyt Helsingin käräjäoikeuteen yrityssaneeraushakemuksen. Hakemus on jätetty 30. joulukuuta 2022, ilmenee STT:n pyytämistä asiakirjoista.

Valtiokonttori haki marraskuussa Leningrad Cowboys Ltd Oy:tä konkurssiin maksamattomien velkojen takia, joita valtiokonttori oli yrittänyt periä syksyn aikana.

Velkojen taustalla on Tekesin eli nykyisen Business Finlandin yhtiölle vuonna 2012 myöntämä tuotekehityslaina. 1,6 miljoonan euron lainasta on maksettu yhtiölle noin miljoona euroa. Laina-aika oli seitsemän vuotta.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on mahdollistaa yrityksen liiketoiminnan tervehdyttäminen.

Leningrad Cowboysin omistaa muusikko Sakari "Sakke" Järvenpää.

Tötterökampauksista tunnettu Leningrad Cowboys perustettiin vuonna 1987, ja vuonna 1993 yhtye keräsi yhdessä Puna-armeijan kuoron kanssa kymmeniätuhansia kuulijoita konserttiin Helsingin Senaatintorille.

Leningrad Cowboys esiintyi usein Puna-armeijan kuoron kanssa, ja esiintymistahti hiipui sen jälkeen kun suurin osa kuoron jäsenistä kuoli lento-onnettomuudessa vuonna 2016. Yhtyeen talouteen ovat sen jälkeen iskeneet myös koronarajoitukset ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja