Lempi leimahtaa työkavereiden kesken useimmiten talvella – syy ei yllätä

Reilusti yli kolmannes yrittää pitää suhteen työkaveriin salassa niin hyvin kuin mahdollista.

Vaikka kesä on tunnetusti rakastumisen ja romanssien aikaa, ei suurin osa työkavereiden kesken alkaneista suhteista ala kesän pimenevinä iltoina, after work -juomien ääressä kesäterassilla.

Englantilaisen Reboot-internetmarkkinointiyrityksen tekemän uuden tutkimuksen mukaan nimittäin suurin osa työpaikkaromansseista alkaa talvella.

Yli kahden tuhannen ihmisen tutkimuksessa kävi ilmi, että säätö alkoi työkaverin kanssa kaksi kertaa todennäköisemmin talvikuukausien aikana verrattuna muihin kuukausiin.

Monia saattaa myös yllättää, kuinka yleisiä tutkimuksen mukaan työpaikkaromanssit ovat: jopa 45 prosenttia vastanneista kertoi, että he ovat tapailleet työkaveria jossakin vaiheessa elämäänsä. 12 prosenttia taas kertoi tapailleensa joskus pomoaan.

Useimmiten suhteet saavat alkunsa pikkujouluissa

Kaksi kolmasosaa myönsi, että suhde työntekijään on alkanut talvikuukausien aikaan. Ja yleisin tilanne, jossa lempi leimahti, oli tietenkin firman pikkujoulut.

Jopa 30 prosenttia työkavereiden ensisuudelmista tapahtui yrityksen pikkujouluissa.

Suurin osa pomoista ei kuitenkaan ole työpaikkaromanssien puolella: reilu neljännes vastanneista toivoisi, etteivät työkaverit tapailisi toisiaan. Siitä syystä varmasti myös 38 prosenttia työkaverin kanssa seurustelevista pyrkii pitämään suhdestatuksensa salassa niin pitkään kuin mahdollista.

Tutkimuksen mukaan myös yksi viidestä työkaverin kanssa säätävästä on naimisissa.

Miten pikkujoulut ovat sinun työpaikallasi sujuneet? Ota osaa kyselyyn!


***


Lue myös:

    Uusimmat