Lemmikin ulkoiluttajat unohtavat oman näkyvyytensä pimeällä

Lemmikeille muistetaan pukea kyllä heijastimet, mutta koiranulkoiluttajan oma näkyvyys saattaa unohtua. Pienillä asioilla varmistat, että näyt liikenteessä.

Lapsille suositellaan käytettäviksi heijastinliivejä – erityisesti pimeän aikaan ulkona liikuttaessa, mutta heijastinliivit ovat hyvä turva myös aikuiselle. Lisäksi vaatteisiin ommellut ja niistä riippuvat heijastimet lisäävät liikkujan näkyvyyttä.

– Usein heijastimen käyttämättömyyttä perustellaan sillä, että ollaan liikkeellä autolla. Autoon on kuitenkin mentävä ja jossain vaiheessa sieltä tullaan myös ulos, jolloin ollaan jalankulkijoita, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen sanoo.

Koiranomistajien tulisi huolehtia myös lemmikkiensä näkyvyydestä. Karvaisille kavereille on onneksi tarjolla monenlaisia näkyvyyttä edistäviä apuvälineitä: heijastinliivejä, heijastavalla materiaalilla varustettuja valjaita ja hihnoja.

Vesalaisen mukaan tilanne on kuitenkin useimmin se, että koiran näkyvyydestä on huolehdittu heijastimin, mutta ulkoiluttajaa ei näy.

– Usein näkee, että pelkästään koiralla on heijastimet. Tämä ei kuitenkaan riitä. On tärkeää, että myös koiran ulkoiluttaja sekä ulkoiluttajan ja koiran välillä oleva hihna on havaittavissa. Erityisesti pimeällä koiranulkoiluttajan on käveltävä tai seisottava samalla puolella kevyen liikenteen väylää kuin koira, Vesalainen muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat