Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Leivontatrendit maailmalta: Tee itse pizzatikkareita!

Shutterstock
Julkaistu 30.01.2014 15:17

Maailman merkittävimmät elintarvikealan messut Saksan Anugassa kokosivat maailman ruokatrendit yhteen. Messuilta bongataan paljon kekseliäitä ideoita ja tutuille tuotteille uusia käyttötapoja.

Maailman suurimmat elintarvikemessut järjestettiin Saksan Kölnissä syksyllä 2013. Joka toinen vuosi järjestettävät Anuga -messut ovat hyvä kohtauspaikka eri maiden elintarvikealan ammattilaisille.

– Suomessa ollaan edistyksellisiä monissa asioissa, mutta messut puolestaan olivat yllättävän perinteiset, kertoo messuilla vuoden 2014 trendeihin tutustunut kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

Ruoka- ja juomapuolen lisäksi messuilla on ollut vahvasti esillä myös leivontapuolen tuotteet. Pakasteet ovat suosittuja maailmalla ja messuilla niitä onkin aina näkynyt paljon: lehteviä suolaisia ja makeita pasteijoita, erilaisia leipiä, patonkeja ja sämpylöitä, muffineita, kakkuja ja piirakoita. Jopa tuorepastaa messuilla näkyi pakasteena, mutta Suomessa Laine ei näe tuotteen toimivan.

– Suomalainen ei oikein löydä tuorepastaa pakastealtaasta, vaikka sitä on kokeiltu kyllä. Käteväähän se olisi, koska pakasteet säilyvät hyvin.

Karppausbuumi ohi – terveellisyys edelleen pinnalla

Perinteisten viljojen rinnalle ovat nousseet myös muut, trendikkäämmät viljat. Trendikästä on myös terveellisyys.

– Messuilla näkyi bulguria, kvinoaa ja erilaisia siemeniä ja muita viljoja. Karppausbuumi vaikuttikin olevan jo ohi eikä sitä näkynyt messuilla juurikaan. Maasta riippuen terveellisyys oli hyvinkin paljon näkyvillä. Esimerkiksi Italian kohdalla se ei kuitenkaan näy, koska siellä käytetään perinteisesti paljon esimerkiksi valkoista pastaa, mutta sitten puolestaan vaikkapa Japanissa keskitytään nimenomaan terveyteen, Laine kertoo.

Terveyden vaaliminen näkyi myös siinä, että messuilla nähtiin paljon rahkaa sisältäviä tuotteita. Terveystietoisuus on saanut runsasproteiinisen rahkan myyntilukujen kohoamaan Suomessakin.

– Esimerkiksi lapsille oli karkkipatukoiden sijaan rahkapatukoita eli vähän terveellisempiä välipaloja, Laine paljastaa Anuga-messujen annista.

Laine bongasi messuilta myös uusia, kekseliäitä ideoita, kuten suklaalla maustettua ruistaikinaa.

– Vaikka se ei sovikaan tuotteeksi Suomeen, niin sitä voisi kokeilla jossain reseptissä, Laine pohtii.

Messuilla on usein näkynyt myös tuttuja ruokia uudenlaisissa muodoissa.

– Pizzaa on näkynyt monessa muodossa, esimerkiksi tuuttina tai tikkarina. Hyviä, perinteisiä makuja, jotka laitetaan uuteen uskoon, Laine kehuu.

Tee itse pizzatikkareita: Katso ohjeet videolta (alkaen kohdasta 2:11):

Upotettavan Youtube-videon id


Hannakaisa Taskinen, hannakaisa.taskinen(a)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Unohdettu säilykehylly houkuttelee nyt kuluttajia – kansainvälisiä herkkuja saa pian purkista ja hernekeitolle on maistuvat hyllykaveritSuomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Näitä povataan vuoden 2020 ruokien megahiteiksi: Miltä kuulostaisi alkoholitee tai mysteerimaut?Yksisarvisruoka, kauramaito, Aperol Spritz… Tässä ovat tämän vuoden 10 isointa ruokatrendiä: Kuinka monta niistä olet testannut?Vegeneesi! Suomalaisfirman uudesta majoneesin korvikkeesta povataan hittiä – "Makua ei erota sokkona"Suomalaisten suosikkivihannes vaihtaa väriä – näistä ennustetaan vuoden 2016 ruokatrendejä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:11
    Toyota

    Toyota kutsuu Suomessa yli 1 250 autoa tarkastukseen

  • 14:05
    Ilmiöt

    Verkkosanakirja valitsi vuoden sanan – onko 67 jo tuttu?

  • 13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • 11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • 09:31
    Ruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!