Leivontaniksit aloittelijalle: Näin teet hyviä lettuja

Leipominen on mukavaa puuhaa, jota voi harrastaa koko perheen voimin. Aloita leivontaharrastus helpoimmasta päästä ja paista herkullisia lettuja!

Leipomisen ei tarvitse olla vaikeaa. Herkkuja saa loihdittua pienilläkin vaivalla, eikä kaulimen edes tarvitse pysyä kädessä. Aloittelijalle sopivat esimerkiksi letut, joiden valmistamiseen voi käyttää runsaasti omaa luovuuttaan. Taikinaa voi maustaa vaikkapa yrteillä ja täytteeksi sopivat niin makeat kuin suolaisestkin herkut.

10 hyvää lettuvinkkiä

Jotta saat letuista mahdollisimman hyviä, noudata näitä lettuvinkkejä:

1. Valmista taikina ajoissa turpoamaan (noin puoli tuntia ennen paistamista).

2. Käytä karkeita vehnäjauhoja, erikoisvehnäjauhoja tai valmista lettujauhoseosta, ne eivät paakkuunnu.

3. Voit laittaa taikinaan myös tummempia jauhoja (ainakin osittain) esim. tattari-, ohra- tai hiivaleipäjauhoja.

4. Voit käyttää lettutaikinan nesteenä maidon ohella piimää, rahkaa, kermaviiliä, kermaa, kookosmaitoa, mehuja tai kasvislientä.

5. Voit maustaa taikinaa yrteillä, nokkosella, mausteilla, juustoraasteella tai pienillä hedelmä-, kasvis-, kinkku- tai kalapaloilla.

6. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja käytä paistamiseen aina rasvaa, voi antaa parhaan maun. Paista ensimmäinen annos, sen jälkeen laske lämpö melko miedoksi ja alat saada hyvännäköisiä lettuja.

7. Älä tee liian paksuja lettuja.

8. Paista letut molemmin puolin.

9. Kohotusainetta lisäämällä voit käyttää paksumpaa taikinaa, siis enemmän jauhoja ja rasvaa, näin saat aikaan amerikkalaisia pannukakkuja.

10. Helppo tapa on tehdä pannari uunissa, säästyt lettujen paistamiselta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat